Koude aardappel-roomsoep
- Belgisch, Soep
- 30-60 min.
- Geplaatst op 01-06-2021
Begin Uw bbq feestje eens met een koud soepje , geserveerd in een glaasje
Ingrediënten 8 personen
25 g boter1 sjalot
2 zakjes bosuitjes
1 liter tuinkruidenbouillon
2 kruimige aardappelen
1 bekertje crème fraîche
Bereidingswijze
-Smelt de boter in een (soep)pan.
-Houd 1 el bosui apart en fruit de rest met de sjalot 2 min. in de boter, zonder te kleuren.
-Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
-Voeg de aardappelblokjes toe en kook ze in 20 min. op laag vuur langzaam gaar.
-Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
-Voeg de crème fraîche, (versgemalen) zwarte peper en zout naar smaak toe.
-Laat de soep even afkoelen en laat hem daarna minimaal 2 uur in de koelkast door en door koud worden.
-Proef de soep en voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe.
Schep de soep in feestelijke glaasjes en bestrooi met de rest van bosui.
Bron
AH
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties