Koude aardappel-roomsoep
- Belgisch, Soep
- 30-60 min.
Begin Uw bbq feestje eens met een koud soepje , geserveerd in een glaasje
Ingrediënten 8 recipe.people
25 g boter1 sjalot
2 zakjes bosuitjes
1 liter tuinkruidenbouillon
2 kruimige aardappelen
1 bekertje crème fraîche
Bereidingswijze
-Smelt de boter in een (soep)pan.
-Houd 1 el bosui apart en fruit de rest met de sjalot 2 min. in de boter, zonder te kleuren.
-Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
-Voeg de aardappelblokjes toe en kook ze in 20 min. op laag vuur langzaam gaar.
-Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
-Voeg de crème fraîche, (versgemalen) zwarte peper en zout naar smaak toe.
-Laat de soep even afkoelen en laat hem daarna minimaal 2 uur in de koelkast door en door koud worden.
-Proef de soep en voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe.
Schep de soep in feestelijke glaasjes en bestrooi met de rest van bosui.
Bron
AH