Koude aardappel-roomsoep

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Koude aardappel-roomsoep

    Koude aardappel-roomsoep

    Koude aardappel-roomsoep

Begin Uw bbq feestje eens met een koud soepje , geserveerd in een glaasje 

Deel dit recept

Ingrediënten 8 recipe.people
25 g boter
1 sjalot
2 zakjes bosuitjes
1 liter tuinkruidenbouillon
2 kruimige aardappelen
1 bekertje crème fraîche

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Smelt de boter in een (soep)pan.
-Houd 1 el bosui apart en fruit de rest met de sjalot 2 min. in de boter, zonder te kleuren.
-Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
-Voeg de aardappelblokjes toe en kook ze in 20 min. op laag vuur langzaam gaar.
-Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
-Voeg de crème fraîche, (versgemalen) zwarte peper en zout naar smaak toe.
-Laat de soep even afkoelen en laat hem daarna minimaal 2 uur in de koelkast door en door koud worden.
-Proef de soep en voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe.

Schep de soep in feestelijke glaasjes en bestrooi met de rest van bosui.

Bron

AH

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten