Frisse slastamp met ei
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Makkelijk en lekker
Ingrediënten 4 recipe.people
1¼ kg kruimige aardappelen4 eieren
1 krop sla
1 bekertje crème fraîche
1 zak veldsla
1 citroen
Bereidingswijze
-Schil de aardappelen. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook de eieren in 8 min. hard.
-Scheur het blad van de kropsla grof. Pel de eieren en snijd in parten.
-Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een grove puree.
-Schep de crème fraîche, kropsla en veldsla erdoor. Rasp de gele schil van de citroen erbij en schep door. Breng op smaak met peper en zout en warm op laag vuur nog 1 min. door.
-Verdeel de stamppot over 4 borden en serveer met de eieren.
Bron
AH
Serveertip
Kruidig tintje: wat fijngesneden bieslook over de stamppot!