De allersimpelste Hollandaise saus

  • Frans, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 31-05-2021
  • De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

  • De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

  • De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

  • De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

  • De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

  • De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

  • De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

  • De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

Ik had al een eenvoudig recept voor Hollandaisesaus maar daarin gebruikte ik altijd alleen het eigeel. Omdat ik slecht ben in weggooien had ik dus op een gegeven moment allerlei bakjes met eiwit in mijn vriezer. Komt natuurlijk altijd wel weer een keer van pas maar toch was ik nieuwsgierig of het ook zou lukken met hele eieren. Op Internet kwam ik dit supersimpele recept tegen en deze hou ik erin. Deze saus is extra lekker door het eiwit, daardoor is deze saus veel luchtiger dan de klassieke Hollandaisesaus. 
In slechts 3 minuten heb je een heerlijke luchtige Hollandaisesaus. 

TIP: De ultieme saus tijdens het aspergeseizoen voor bij asperges, maar ook voortreffelijk bij vis en eggs Benedict.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 2 eieren
- 200 gram boter
- 1 kleine citroen (sap) als je een grote hebt is een halve genoeg
- zout
- optioneel: 1 tl mosterd
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verhit de boter in een pannetje.
- Breek de eieren in de blender en zet aan. De warmte in de blender neemt toe en zorgt ervoor dat de eieren een vastere structuur krijgen.
- Knijp de citroen uit in de blender en voeg zout toe.
- Doe tot slot beetje per beter de gesmolten boter in de blender. Laat de machine nog even zijn werk doen gedurende 30-50 seconden. En uw saus is klaar.
- Maak eventueel nog verder op smaak met een likje mosterd.
- Serveer de saus direct.

Bron

24-Kitchen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hans3333 avatar
hans3333 03-06-2021

klopt , hollandaise is namelijk een franse uitvinding.

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 03-06-2021

🤣😂

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 03-06-2021

Oké Hans dan is het voor jou Hollandse botersaus.

hans3333 avatar
hans3333 03-06-2021

it,s wel in the name en de ingredienten , noem het dan geen hollandaise.

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 02-06-2021

Hollandaisesaus, botersaus.... what's in a name..... voor mij is het belangrijkste dat dit een snelle saus is voor bij mijn asperges. Gemak dient de mens. Maar als jij het botersaus vindt dan is dat prima. Botersaus is tenslotte ook lekker bij asperges. En als ik het toevallig lekker vind om er een likje mosterd aan toe te voegen dan is dat mijn keuze en het maakt me niet uit of het eigenlijk wel "hoort" of niet.

hans3333 avatar
hans3333 01-06-2021

dit is natuurlijk een simpele botersaus wat niks maar dan ook niks met hollandaisesaus te maken heeft, geen azijn, geen witte wijn , geen z&p , alleen eigel mag er in en mosterd al helemaal niet, niet alles geloven wat die kneusen van 24 kitchen blaten.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten