De allersimpelste Hollandaise saus

  • Frans, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

  • De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

  • De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

  • De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

  • De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

  • De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

  • De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

  • De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

    De allersimpelste Hollandaise saus

Ik had al een eenvoudig recept voor Hollandaisesaus maar daarin gebruikte ik altijd alleen het eigeel. Omdat ik slecht ben in weggooien had ik dus op een gegeven moment allerlei bakjes met eiwit in mijn vriezer. Komt natuurlijk altijd wel weer een keer van pas maar toch was ik nieuwsgierig of het ook zou lukken met hele eieren. Op Internet kwam ik dit supersimpele recept tegen en deze hou ik erin. Deze saus is extra lekker door het eiwit, daardoor is deze saus veel luchtiger dan de klassieke Hollandaisesaus. 
In slechts 3 minuten heb je een heerlijke luchtige Hollandaisesaus. 

TIP: De ultieme saus tijdens het aspergeseizoen voor bij asperges, maar ook voortreffelijk bij vis en eggs Benedict.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 2 eieren
- 200 gram boter
- 1 kleine citroen (sap) als je een grote hebt is een halve genoeg
- zout
- optioneel: 1 tl mosterd
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verhit de boter in een pannetje.
- Breek de eieren in de blender en zet aan. De warmte in de blender neemt toe en zorgt ervoor dat de eieren een vastere structuur krijgen.
- Knijp de citroen uit in de blender en voeg zout toe.
- Doe tot slot beetje per beter de gesmolten boter in de blender. Laat de machine nog even zijn werk doen gedurende 30-50 seconden. En uw saus is klaar.
- Maak eventueel nog verder op smaak met een likje mosterd.
- Serveer de saus direct.

Bron

24-Kitchen

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse

Doorsturen

Home Recepten