1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Saus
  5. De allersimpelste Hollandaise saus

De allersimpelste Hollandaise saus

  • Frans, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 01-06-2021

Ingrediënten 4 personen


- 2 eieren
- 200 gram boter
- 1 kleine citroen (sap) als je een grote hebt is een halve genoeg
- zout
- optioneel: 1 tl mosterd



De allersimpelste Hollandaise saus
De allersimpelste Hollandaise saus
De allersimpelste Hollandaise saus
De allersimpelste Hollandaise saus
De allersimpelste Hollandaise saus
De allersimpelste Hollandaise saus
De allersimpelste Hollandaise saus
De allersimpelste Hollandaise saus
De allersimpelste Hollandaise saus
De allersimpelste Hollandaise saus
De allersimpelste Hollandaise saus
De allersimpelste Hollandaise saus
De allersimpelste Hollandaise saus
De allersimpelste Hollandaise saus
De allersimpelste Hollandaise saus
De allersimpelste Hollandaise saus

Ik had al een eenvoudig recept voor Hollandaisesaus maar daarin gebruikte ik altijd alleen het eigeel. Omdat ik slecht ben in weggooien had ik dus op een gegeven moment allerlei bakjes met eiwit in mijn vriezer. Komt natuurlijk altijd wel weer een keer van pas maar toch was ik nieuwsgierig of het ook zou lukken met hele eieren. Op Internet kwam ik dit supersimpele recept tegen en deze hou ik erin. Deze saus is extra lekker door het eiwit, daardoor is deze saus veel luchtiger dan de klassieke Hollandaisesaus. 
In slechts 3 minuten heb je een heerlijke luchtige Hollandaisesaus. 

TIP: De ultieme saus tijdens het aspergeseizoen voor bij asperges, maar ook voortreffelijk bij vis en eggs Benedict.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verhit de boter in een pannetje.
- Breek de eieren in de blender en zet aan. De warmte in de blender neemt toe en zorgt ervoor dat de eieren een vastere structuur krijgen.
- Knijp de citroen uit in de blender en voeg zout toe.
- Doe tot slot beetje per beter de gesmolten boter in de blender. Laat de machine nog even zijn werk doen gedurende 30-50 seconden. En uw saus is klaar.
- Maak eventueel nog verder op smaak met een likje mosterd.
- Serveer de saus direct.

Bron

24-Kitchen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top