Vanillekwarktaart met kersenjam

  • Wereld, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 31-05-2021
  • Vanillekwarktaart met kersenjam

    Vanillekwarktaart met kersenjam

    Vanillekwarktaart met kersenjam

De start van een nieuwe maand en dat vieren we met een kwarttaart met een bodem van Lotus speculoos crunch en zelfgemaakte kersenjam.

Deel dit recept

Ingrediënten 7 personen
100 gram boter
300 gram Lotus speculoos crunch
6 gelatine blaadjes
100 ml melk
250 ml verse slagroom
50 gram poedersuiker
450 gram Danio kwark vanillesmaak
1 kilo kersen
350 gram geleisuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm van 24cm doorsnee
Bakpapier
1 lepel
Handmixer
Staafmixer
1 mesje
Steelpan

Bereidingswijze

Smelt de boter in de pan
Meng de speculoos crunch met de boter
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier
Verdeel de speculoos over de bodem van de springvorm en druk de speculoos met de achterkant van de lepel plat
Laat de springvorm in de koelkast afkoelen
Week de gelatine blaadjes in koud water
Verwarm de melk tot het kookpunt, draai daarna het vuur uit
Knijp de gelatine blaadjes goed uit en roer deze door de melk tot dat de gelatine is opgelost
Laat de melk al roerend afkoelen tot lauwwarm
Spatel de vanille kwark door de melk
Klop de slagroom met de poedersuiker stijf met de handmixer
Spatel de slagroom door de het kwark mengsel, zorg dat de kwark helemaal glad is
Verdeel het kwark mengsel over de speculoos bodem
Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast
Zet een schoteltje in de koelkast
Ontpit de kersen met een mes en verwijder de steel
Verwarm de kersen in een steelpan op laag vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe
Pureer de kersen met een staafmixer
Voeg als de kersen glad zijn de geleisuiker toe en meng dit door elkaar
Laat het mengsel ongeveer 10 minuten doorkoken
Verdeel een lepel jam op het schoteltje uit de koelkast. Stolt de jam meteen dan is die goed, laat de jam anders nog even door koken
Verdeel voor het serveren van de taart de kersenjam over de vanilletaart (de kersenjam kan je apart zetten tot gebruik)

Serveertip

De speculoos crunch moet stevige bodem worden. Indien de speculoos niet blijft plakken kan je er wat extra gesmolten boter door heen spatelen
Heb je nog kersen jam over, dan is dit heerlijk voor op een broodje

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten