Malse varkenshaas met pittige mangosaus.

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-05-2021
  • Malse varkenshaas met pittige mangosaus.

    Malse varkenshaas met pittige mangosaus.

    Malse varkenshaas met pittige mangosaus.

  • Malse varkenshaas met pittige mangosaus.

    Malse varkenshaas met pittige mangosaus.

    Malse varkenshaas met pittige mangosaus.

  • Malse varkenshaas met pittige mangosaus.

    Malse varkenshaas met pittige mangosaus.

    Malse varkenshaas met pittige mangosaus.

  • Malse varkenshaas met pittige mangosaus.

    Malse varkenshaas met pittige mangosaus.

    Malse varkenshaas met pittige mangosaus.

  • Malse varkenshaas met pittige mangosaus.

    Malse varkenshaas met pittige mangosaus.

    Malse varkenshaas met pittige mangosaus.

  • Malse varkenshaas met pittige mangosaus.

    Malse varkenshaas met pittige mangosaus.

    Malse varkenshaas met pittige mangosaus.

Mango is lekker door een smoothie, in de yoghurt, om chutney van te maken of gewoon, zo uit het vuistje. Bovendien is het hartstikke gezond. De vezels zorgen voor een goede spijsvertering, zijn goed voor het hart dankzij de grote hoeveelheid kalium zijn het bommetjes vitamine A en C die weer helpen voor een gezonde huid en mooie haren. Allemaal leuk en aardig, tot je een mes in een mango zet en er precies niks mee kunt, behalve een krater slaan. In deze saus is de mango verrukkelijk. Helaas ben ik op het laatst vergeten de koriander toe te voegen. Niet echt gemist,maar het voegt zeker wat toe , denk ik. Zie tip ***

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 haasjes van 200 gram
1 goed rijpe mango, geschild in stukjes
1 rode peper in reepjes eventueel deels met wat zaad en zaadlijsten.
1 flinke sjalot gesnipperd
1 flinke teen knoflook gesnipperd

2 el klein gesneden korianderblad
30 gram ongezouten roomboter

peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer, kom, pan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Pureer de stukjes mango met de staafmixer en zet even apart.

Bestrooi de haasjes rondom met peper en zout naar smaak en bak ze in de verhitte boter in enkele minuten rondom bruin.

Voeg de knoflook, sjalot en de rode peper toe en bak ze 2 minuten mee. Temper het vuur en bak de haasjes ( afhankelijk van de dikte in 5-7 minuten mooi rosé.

Haal ze uit de pan en hou ze onder aluminiumfolie warm

Voeg de mangopuree en 1 ½ dl water toe aan de pan en breng dit alles aan de kook. Pureer de saus en roer er de koriander door. Snij het vlees in plakjes en serveer met de saus.

Lekker met gekookte nieuwe aardappeltjes en roergebakken prei of paksoi.


Bron

C1000 uit 2004 eigen tekst en foto's

Serveertip

*** Om ervoor te zorgen dat de aanmaak van etheen nog sneller gaat, kun je de mango ook in een kom ongekookte rijst leggen. Binnen een dag of twee kun je er een chutney van maken (maar, check de mango wel regelmatig voordat de mango straks overrijp is). Of leg de mango in een papieren zak op het aanrecht, dat zorgt er ook voor , dat eerder etheen vrij komt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten