1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Europese keuken
  5. Blauwebessencake van de barbecue

Blauwebessencake van de barbecue

  • Europees, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-05-2021

Ingrediënten 4 personen


150 g bloem
2 tl bakpoeder
1 snufje zout
150 g roomboter
150 g kristalsuiker
4 g vanillesuiker (zakje à 8 g)
3 eieren
0,5 citroen
2 el maple syrup (of vloeibare honing)
300 g blauwe bessen (1 bakje)
8 bollen vanille schepijs


Verder heb je nodig


1 barbecue met deksel
1 mixer met gardes
1 aluminium ovenschaal (inhoud 2 L)


Blauwebessencake van de barbecue
Blauwebessencake van de barbecue

Dit gerecht is de perfect afsluiting van een avondje barbecueën!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Steek de barbecue aan en wacht tot de kooltjes grijs en roodgloeiend zijn. Schuif de kooltjes naar één kant van de barbecue (zo creëer je twee verschillende warmtezones). Heb je een gasbarbecue, steek dan slechts één kant aan en verwarm de barbecue voor tot 165 °C.

2. Meng in een kom met een garde de bloem, het bakpoeder en zout door elkaar.

3. Klop in een kom met de mixer de boter met de suiker en vanillesuiker in ca. 5 min. licht en luchtig. Voeg, al kloppende, 1 ei toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen.

4. Spatel de helft van het bloemmengsel door het eimengsel. Spatel er dan de rest van het bloemmengsel en de citroenrasp door.

5. Schenk het beslag in de ingevette ovenschaal. Schep in een kom de maple syrup voorzichtig door de bessen. Verdeel de bessen over het beslag en druk ze er iets in.

6. Zet de schaal op het koude deel van het rooster van de barbecue. Sluit de barbecue. Laat de cake ca. 35-40 min. garen tot deze goudbruin is geworden. Serveer met een bolletje ijs.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top