1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kipstoof met citroen en olijven

Kipstoof met citroen en olijven

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-05-2021

Ingrediënten 4 personen


4 el olijfolie
350 g kipdijfilet
3 el ras el hanout
2 citroenen
800 g Hollandse roerbakmix (2 zakken à 400 g)
220 g groene olijven zonder pit
275 g volkorencouscous



Kipstoof met citroen en olijven
Kipstoof met citroen en olijven

Geen tijd voor een stoofpot? Wel met deze snelle, zomerse kipstoof!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan met deksel. Bestrooi de kipdijfilets rondom met een 0,5 el ras el hanout en bak in 5 min. rondom aan. Boen intussen de citroenen schoon. Rasp de schil boven een bakje en pers er de vruchten boven uit. Giet de olijven af.

2. Haal de kip uit de pan. Verhit opnieuw 1 el olie, voeg 1 el ras el hanout toe en bak 1 min. Voeg de Hollandse roerbakmix toe en bak al omscheppend 3 min. Leg er de kip op en verdeel er de olijven rover. Schenk er het citroenmengsel over en stoof met het deksel op de pan in 15 min. gaar.

3. Verhit intussen 2 el olie in een pan. Voeg de rest van de ras el hanout toe en bak 1 min. Voeg de couscous toe en bak 3 min. Schenk er 275 ml kokend water bij en roer door. Doe het deksel op de pan en laat 5 min. wellen.

4. Roer de couscous los met een vork en verdeel over 4 borden. Schep er de groenten met de kip bij.

Serveertip

Garneer de kipstoof eventueel met granaatappelpitjes en verse groene kruiden zoals munt of koriander.
Dit gerecht is ook lekker met een meloensalade van 1 galiameloen, limoenrasp en -sap van 1 limoen, 2 el honing en zwarte peper.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top