Pastasalade met appel en geitenkaas

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-05-2021
  • Pastasalade met appel en geitenkaas

    Pastasalade met appel en geitenkaas

    Pastasalade met appel en geitenkaas

Een pastasalade is ideaal voor in de zomer. Probeer deze verrassende variant met appel en geitenkaas eens! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

300 g fusilli
2 pink lady appels
0,5 el azijn
7,5 el olijfolie
175 g vegetarische spekreepjes
800 g courgettespaghetti (2 schalen à 400 g)
15 g munt
2 citroenen
2 el honing
200 g geitenkaasschijfjes

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal (15 x 20 cm)

Bereidingswijze

1. Verwarm de ovengrill voor. Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het.

2. Haal de blaadjes munt van de takjes en houd een paar kleine blaadjes apart voor de garnering. Snijd de rest in zo dun mogelijke reepjes en doe in een bakje. Boen de citroenen schoon, rasp er de gele schil boven en pers er de vrucht over uit. Voeg de honing toe. Schenk er 6 el olie bij, breng op smaak en klop tot een dressing.

3. Giet de fusilli af, doe terug in de pan en schep de courgettespaghetti door de warme pasta. Schep de helft van de dressing door de fusilli met de courgette spaghetti. Vet het ovenschaaltje in. Leg de schijfjes geitenkaas erin en gratineer 5 min. in de oven.

4. Verdeel de fusilli met de courgettespaghetti over 4 borden. Strooi er de spekjes over. Leg er de reepjes appel in een nestje op en verdeel er de rest van de dressing over. Leg er de gegratineerde geitenkaas op en garneer met de apart gehouden munt.

Serveertip

Besprenkel de geitenkaas eventueel met 1 el honing voor het gratineren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten