Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-05-2021
  • Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

    Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

    Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

  • Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

    Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

    Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

  • Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

    Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

    Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

  • Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

    Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

    Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

  • Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

    Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

    Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

  • Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

    Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

    Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

  • Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

    Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

    Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

  • Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

    Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

    Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

  • Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

    Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

    Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

  • Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

    Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

    Met pizzakaas gegratineerde kabeljauwhaas.....

Een Italiaans ovengerechtje met kabeljauwhaas . Snel klaar en slank met slechts 300 kcal per persoon. Met enkele gekookte kleine, nieuwe oogst  aardappeltjes zeker niet veel meer dan 500 kcal per  persoon. Ons heeft dit gerechtje  in ieder geval uitstekend gesmaakt :)

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 kleine gesnipperd
1 kleine courgette in plakjes
½ blik gepelde tomaten( tomaten klein gesneden)


150 gram mais uitgelekt
kleine theelepel verse tijmblaadjes
2 kabeljauwhaasjes van circa 100 gram
50 gram pizzakaas
peper en zout naar smaak
plakje citroen of limoen
1 el olijfolie
bladpeterselie gesnipperd.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank, mes, hapjespan ovenschotel ( tjes )

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie en fruit de ui aan. Voeg de courgette en de tomaat stukjes toe en bak dit 3 minuten mee. Voeg het tomatenvocht toe evenals de uitgelekte mais , tijm en peper en zout naar smaak.

Laat enkele minuten pruttelen en verdeel dan het mengsel in 2 eenpersoons ovenschaaltjes.

Leg er de kabeljauwhaas op . Bestrooi de kabeljauwhaasjes met peper en zout naar smaak en strooi er de pizzakaas overheen.

Laat het gerecht circa 15-20 minuten garen in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Leg een schijfje limoen of citroen op de vis en bestrooi lichtjes met wat gesnipperde bladpeterselie. Serveer met gekookte aardappeltjes of wat aardappelpuree.

Bron

C 1000 recept uit 2004 recept naar eigen smaak aangepast, beschreven en gefotografeerd

Serveertip

Leuk om het gerechtje te garneren met bieslook bloemetjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten