Gegratineerde macaroni op z'n Mexicaans

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Makkelijk, goedkoop, voor 2 personen, klaar in 50 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gr. macaroni
1 pakje hamreepjes
1 teentje knoflook
1/2 blikje maiskorrels
1/2 rode paprika
geraspte kaas
25 gr. boter
20 gr. bloem
1/4 ltr. volle melk
peper, zout en nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven

Bereidingswijze

Kook de pasta gaar in flink veel gezouten water.
Maak de paprika schoon en snij hem in stukjes.
Laat de mais uitlekken.
Bereid béchamelsaus: laat de boter smelten met de bloem, roer en laat enkele min. lichtbruin kleuren.
Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe.
Bestrooi met de geperste knoflook, peper, zout en nootmuskaat.
Haal van het vuur en laat indikken.
Doe er dan de mais, ham en paprika bij.
Leg de goed uitgelekte pasta in een ovenschotel, overgiet met de saus en meng.
Dek af met geraspte kaas.
Laat een 20-tal min. bakken in een op 180 C. voorverwarmde oven.
Laat op het einde eventjes gratineren onder de ovengrill.

Bron

onbekend

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kokenmetjanny avatar
kokenmetjanny

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten