Gegratineerde macaroni op z'n Mexicaans
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Makkelijk, goedkoop, voor 2 personen, klaar in 50 min.
Ingrediënten 2 recipe.people
200 gr. macaroni1 pakje hamreepjes
1 teentje knoflook
1/2 blikje maiskorrels
1/2 rode paprika
geraspte kaas
25 gr. boter
20 gr. bloem
1/4 ltr. volle melk
peper, zout en nootmuskaat
Benodigdheden
ovenBereidingswijze
Kook de pasta gaar in flink veel gezouten water.
Maak de paprika schoon en snij hem in stukjes.
Laat de mais uitlekken.
Bereid béchamelsaus: laat de boter smelten met de bloem, roer en laat enkele min. lichtbruin kleuren.
Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe.
Bestrooi met de geperste knoflook, peper, zout en nootmuskaat.
Haal van het vuur en laat indikken.
Doe er dan de mais, ham en paprika bij.
Leg de goed uitgelekte pasta in een ovenschotel, overgiet met de saus en meng.
Dek af met geraspte kaas.
Laat een 20-tal min. bakken in een op 180 C. voorverwarmde oven.
Laat op het einde eventjes gratineren onder de ovengrill.
Bron
onbekend