Heerlijk Puur en Simpel van Ramon Brugman.....

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Heerlijk Puur en Simpel van Ramon Brugman.....

    Heerlijk Puur en Simpel van Ramon Brugman.....

    Heerlijk Puur en Simpel van Ramon Brugman.....

  • Heerlijk Puur en Simpel van Ramon Brugman.....

    Heerlijk Puur en Simpel van Ramon Brugman.....

    Heerlijk Puur en Simpel van Ramon Brugman.....

 Dit gerechtje sprak mij onmiddellijk aan toen ik het op de site van Binnenstebuiten bekeek. Met name de eenvoud en de puurheid ervan . Heerlijk als voorgerechtje, tussengerecht en ook erg lekker bij je lunch.

Ramon kookt de asperges op een hele bijzondere wijze . Ik heb ze eenvoudig in een pan gekookt , totdat ze voor ons de juiste garing hadden.

asperges-met-gerookte-zalm

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 witte asperges geschild
8 plakjes lang gesneden gerookte zalm
6 kwarteleitjes
beetje bladpeterselie fijn gesnipperd

VOOR DE ASPERGES

1 el suiker
1 el zout
stukje foelie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Pan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Kook de geschilde asperges beetgaar eventueel volgens de methode van Ramon, zoals op het filmpje te zien is. Kook de kwartel eitjes

Wikkel de zalm om de koude asperges en kook de kwarteleitjes in 3 minuten hard. Spoel ze 2 minuten koud en pel ze voorzichtig.

Leg 2 omwikkelde asperges per bord en leg er 3 halve kwarteleitjes bij. Bestrooi met peterselie en serveer.

Bron

Ramon Brugman eigen tekst en foto's

Serveertip

Hou je niet van zalm, kies dan een mooie rauwe of gekookte ham om de asperges in te wikkelen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten