Heerlijk Puur en Simpel van Ramon Brugman.....
- Nederlands, Voorgerecht
- 10-20 min.
Dit gerechtje sprak mij onmiddellijk aan toen ik het op de site van Binnenstebuiten bekeek. Met name de eenvoud en de puurheid ervan . Heerlijk als voorgerechtje, tussengerecht en ook erg lekker bij je lunch.
Ramon kookt de asperges op een hele bijzondere wijze . Ik heb ze eenvoudig in een pan gekookt , totdat ze voor ons de juiste garing hadden.
asperges-met-gerookte-zalm
Ingrediënten 4 personen
8 witte asperges geschild8 plakjes lang gesneden gerookte zalm
6 kwarteleitjes
beetje bladpeterselie fijn gesnipperd
VOOR DE ASPERGES
1 el suiker
1 el zout
stukje foelie
Benodigdheden
Pan, snijplank en mes
Bereidingswijze
Kook de geschilde asperges beetgaar eventueel volgens de methode van Ramon, zoals op het filmpje te zien is. Kook de kwartel eitjes
Wikkel de zalm om de koude asperges en kook de kwarteleitjes in 3 minuten hard. Spoel ze 2 minuten koud en pel ze voorzichtig.
Leg 2 omwikkelde asperges per bord en leg er 3 halve kwarteleitjes bij. Bestrooi met peterselie en serveer.
Bron
Ramon Brugman eigen tekst en foto's
Serveertip
Hou je niet van zalm, kies dan een mooie rauwe of gekookte ham om de asperges in te wikkelen.