Snelle wok met garnalen en Pittige Paddenstoelenmix.....

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-05-2021
  • Snelle wok met garnalen en Pittige Paddenstoelenmix.....

    Snelle wok met garnalen en Pittige Paddenstoelenmix.....

    Snelle wok met garnalen en Pittige Paddenstoelenmix.....

  • Snelle wok met garnalen en Pittige Paddenstoelenmix.....

    Snelle wok met garnalen en Pittige Paddenstoelenmix.....

    Snelle wok met garnalen en Pittige Paddenstoelenmix.....

  • Snelle wok met garnalen en Pittige Paddenstoelenmix.....

    Snelle wok met garnalen en Pittige Paddenstoelenmix.....

    Snelle wok met garnalen en Pittige Paddenstoelenmix.....

  • Snelle wok met garnalen en Pittige Paddenstoelenmix.....

    Snelle wok met garnalen en Pittige Paddenstoelenmix.....

    Snelle wok met garnalen en Pittige Paddenstoelenmix.....

  • Snelle wok met garnalen en Pittige Paddenstoelenmix.....

    Snelle wok met garnalen en Pittige Paddenstoelenmix.....

    Snelle wok met garnalen en Pittige Paddenstoelenmix.....

  • Snelle wok met garnalen en Pittige Paddenstoelenmix.....

    Snelle wok met garnalen en Pittige Paddenstoelenmix.....

    Snelle wok met garnalen en Pittige Paddenstoelenmix.....

  • Snelle wok met garnalen en Pittige Paddenstoelenmix.....

    Snelle wok met garnalen en Pittige Paddenstoelenmix.....

    Snelle wok met garnalen en Pittige Paddenstoelenmix.....

  • Snelle wok met garnalen en Pittige Paddenstoelenmix.....

    Snelle wok met garnalen en Pittige Paddenstoelenmix.....

    Snelle wok met garnalen en Pittige Paddenstoelenmix.....

In de diepvries had ik nog 20 voorgekookte garnalen liggen en die wilde ik graag gebruiken.  Samen met de mix van paddenstoelen, taugé en wat forse bosuitjes en Aziatische smaakmakers een lekker snel, dagelijks gerecht.

Lekker met deze zelfgemaakte atjar.

Smullen-uit-eigen-inmaak-deel-3-atjar-tjampoer-van-groenteresten

 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gram paddenstoelenmix schoon en grof gesneden
20 stuks gepelde voorgekookte garnalen
1 rood pepertje zonder zaad in ringetjes
3 flinke bosuien schuin grof gesneden
1 flinke sjalot grof gesnipperd
125 gram taugé afgespoeld

1 zakje wok noedels
100 ml bouillon van ¼ kippenbouillonblokje
1 el sesamolie
1 dessertlepel zwart sesamzaad
stukje verse gember geraspt
1 teen knoflook gesnipperd

1 ½ el ketjap manis
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok, snijplank mes, vergiet

Bereidingswijze


Verhit de sesamolie in de wok en fruit de sjalot even aan. Voeg dan de peper, knoflook en gember toe en bak even mee.
Voeg de paddenstoelen mix toe en bak al omscheppend op een hoog vuurtje circa 5 minuten mee.
Voeg de bosui toe en bak 2 minuten mee.

Schep er de garnalen door en bak ze mee. Voeg de woknoedels toe en verwarm ze even mee. Voeg als laatste een groot deel van de taugé toe en bak circa 2 minuten. Maak het gerecht op smaak met
de ketjap en de bouillon. ( eventueel peper en zout na proeven ) Serveer het gerecht met ( zelfgemaakte )atjar en een stuk kroepoek en strooi er op het laatst het sesamzaad en nog wat achtergehouden taugé over.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten