Varkensentrecote met pittige maïs-popcornsalade

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-05-2021
  • Varkensentrecote met pittige maïs-popcornsalade

    Varkensentrecote met pittige maïs-popcornsalade

    Varkensentrecote met pittige maïs-popcornsalade

Lekker BBQ recept

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g varkensentrecôtes
2 maïskolven
1 krulsla
1/2 bosje lente-uitjes
1/4 plantje koriander
1 teen knoflook
40 g kaasschilfers voor carpaccio
6 el volle yoghurt natuur
40 g maïs voor popcorn
1 el mosterd
2 el wittewijnazijn
1 el olijfolie
1 el maïsolie
1 tl worcestersaus
tabasco enkele druppels
peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Snipper de lente-uitjes fijn. Snij de krulsla in repen van
± 1,5 cm. Pluk de korianderblaadjes.
2 Verhit de maïsolie in een kookpot, voeg de maïs voor
popcorn toe en dek af. Laat de maïs poffen. Bedruppel met
de tabasco en laat afkoelen.
3 Doe intussen de yoghurt, de kaasschilfers, de worcestersaus, de wittewijnazijn, de mosterd en het gepelde teentje knoflook in een blender of hoge maatbeker en mix tot een gladde saus.
BEREIDING OP DE BARBECUE (25 min.)
4 Wrijf de maïskolven in met de olijfolie en leg ze 15 min.
op de hete barbecue. Draai regelmatig om. Laat lichtjes
afkoelen en snij de maïskorrels eraf met een groot mes.
5 Bak intussen de varkensentrecote 3 à 4 min. aan elke
kant op de hete barbecue.
6 Doe de sla in een serveerschaal en bestrooi met de
lente-uitjes, de koriander, de maïs en de popcorn. Kruid met peper en meng er de helft van de dressing onder.
Afwerking

Snij het vlees in schuine sneetjes en serveer met de
salade. Geef er de rest van de dressing apart bij.

Bron

colruyt

Serveertip

drink er een lekkere Pinot Noir bij

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten