Kippenburger met gegrilde courgette en maïspesto

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-05-2021
  • Kippenburger met gegrilde courgette en maïspesto

    Kippenburger met gegrilde courgette en maïspesto

    Kippenburger met gegrilde courgette en maïspesto

  • Kippenburger met gegrilde courgette en maïspesto

    Kippenburger met gegrilde courgette en maïspesto

    Kippenburger met gegrilde courgette en maïspesto

Topper op Uw BBQ feest

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kippenburgers (kant en klaar)
1 courgette
1 komkommer
1 tomaat
1 bosje radijzen
100 g jonge slascheuten
75 g gegrilde maïspesto (kant en klaar)
4 voorgebakken keizersbroodjes
4 el olijfolie
zwarte peper (molen)
grof zeezout (molen)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij de courgette, komkommer en tomaat in plakjes.
- Besprenkel de courgette met 3 eetl. olijfolie, grof zeezout en zwarte peper en laat 5 min. marineren.
- Snij de radijzen in 4.
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
Bereiding (20 min.)

1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de kippenburgers aan elke kant kort aan. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Draai halverwege de baktijd om.
2 Bak intussen de keizerbroodjes in de hete oven (baktijd: zie verpakking).
3 Gril de gemarineerde courgetteplakjes 2 à 3 min. aan elke kant in de grillpan.
4 Snij de broodjes open en beleg ze met een kippenburger, gegrilde courgette, tomaat en komkommer. Werk af met de jonge slascheuten en een toefje maïspesto.
5 Maak een salade met de radijzen en de rest van de groenten.
Afwerking

Serveer met de rest van de maïspesto.

Bron

colruyt

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten