1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Courgette
  6. Kippenburger met gegrilde courgette en maïspesto

Kippenburger met gegrilde courgette en maïspesto

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-05-2021

Ingrediënten 4 personen


4 kippenburgers (kant en klaar)
1 courgette
1 komkommer
1 tomaat
1 bosje radijzen
100 g jonge slascheuten
75 g gegrilde maïspesto (kant en klaar)
4 voorgebakken keizersbroodjes
4 el olijfolie
zwarte peper (molen)
grof zeezout (molen)



Kippenburger met gegrilde courgette en maïspesto
Kippenburger met gegrilde courgette en maïspesto
Kippenburger met gegrilde courgette en maïspesto
Kippenburger met gegrilde courgette en maïspesto

Topper op Uw BBQ feest

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de courgette, komkommer en tomaat in plakjes.
- Besprenkel de courgette met 3 eetl. olijfolie, grof zeezout en zwarte peper en laat 5 min. marineren.
- Snij de radijzen in 4.
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
Bereiding (20 min.)

1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de kippenburgers aan elke kant kort aan. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Draai halverwege de baktijd om.
2 Bak intussen de keizerbroodjes in de hete oven (baktijd: zie verpakking).
3 Gril de gemarineerde courgetteplakjes 2 à 3 min. aan elke kant in de grillpan.
4 Snij de broodjes open en beleg ze met een kippenburger, gegrilde courgette, tomaat en komkommer. Werk af met de jonge slascheuten en een toefje maïspesto.
5 Maak een salade met de radijzen en de rest van de groenten.
Afwerking

Serveer met de rest van de maïspesto.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top