Asperges met bacon, ei en hazelnoten

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-05-2021
  • Asperges met bacon, ei en hazelnoten

    Asperges met bacon, ei en hazelnoten

    Asperges met bacon, ei en hazelnoten

  • Asperges met bacon, ei en hazelnoten

    Asperges met bacon, ei en hazelnoten

    Asperges met bacon, ei en hazelnoten

  • Asperges met bacon, ei en hazelnoten

    Asperges met bacon, ei en hazelnoten

    Asperges met bacon, ei en hazelnoten

  • Asperges met bacon, ei en hazelnoten

    Asperges met bacon, ei en hazelnoten

    Asperges met bacon, ei en hazelnoten

  • Asperges met bacon, ei en hazelnoten

    Asperges met bacon, ei en hazelnoten

    Asperges met bacon, ei en hazelnoten

  • Asperges met bacon, ei en hazelnoten

    Asperges met bacon, ei en hazelnoten

    Asperges met bacon, ei en hazelnoten

  • Asperges met bacon, ei en hazelnoten

    Asperges met bacon, ei en hazelnoten

    Asperges met bacon, ei en hazelnoten

Toen ik dit recept onder ogen kreeg vond ik al meteen dat het er zo lekker uitzag. En deze combinatie was ook echt superlekker.
Ik heb wel een klein beetje gesmokkeld want in het originele recept werden de asperges kort gekookt en ik heb ze gegrild. Zo vond ik het perfect. En zo zet ik het hier neer om te bewaren.
Ik vind dit niet zomaar een doordeweeks gerecht maar het heeft iets feestelijks. Daarom is het leuk voor een Kerstmis, Pasen, Pinksteren, Moederdag, Vaderdag en als je niks te vieren hebt dan maak je gewoon je eigen feestje ;) :P :)
O ja, nu we toch midden in het aspergeseizoen zitten, kun je ook best witte asperges gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 10 (groene) asperges
- 2 eieren
- 12 plakjes ontbijtspek
- hazelnoten, geroosterd en gehakt

Dressing:
- 3 el hazelnootolie
- 2 el olijfolie
- 1 el appelazijn
- 2 tl mosterd
- peper/zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Rooster de hazelnoten en laat ze afkoelen.
- Maak alvast de dressing en zet deze opzij.
- Kook de eieren (8 minuten) laat ze schrikken en pel ze.
- Grill het ontbijtspek en houd het warm in de oven. (50-100 graden)
- Grill de asperges 5 minuten en leg ze op een (ovenvaste) schaal. Snij de eieren doormidden en leg ze erbij. Leg de plakjes ontbijtspek over de asperges en strooi de gehakte hazelnoten eroverheen.
- Giet er een beetje dressing overheen en zet de schaal in de oven tot het moment van serveren.

Bron

Simone’s kitchen: een en ander aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.

Serveertip

Ik had dit samen met gebakken krieltjes als hoofdgerecht voor 2 personen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten