Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-05-2021
  • Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

    Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

    Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

  • Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

    Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

    Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

  • Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

    Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

    Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

  • Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

    Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

    Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

  • Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

    Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

    Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

  • Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

    Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

    Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

  • Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

    Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

    Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

  • Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

    Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

    Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

  • Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

    Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

    Slanke, Rijkelijk gevulde tomaten-kippensoep .

  Bij het opschonen van een op zolder staande boekenkast met al wat oudere boeken, kwam ik 2 boekjes tegen van de toenmalige C1000 met recepten uit 2004 en 2005. Aanvankelijk had ik ze bedacht voor de oud papierbak, maar nieuwsgierig ben ik er in gaan bladeren en heb er enkele recepten uit geselecteerd. Opvallend is wel , dat bij veel recepten wel een pakjes of zakjes product aangeschaft moet worden Dit soeprecept leek me wel wat , maar het kant en klare pakje soep heb ik achterwege gelaten en gisteren zelf een heerlijke bouillon getrokken . En eerlijk, bouillon trekken kost nauwelijks aandacht meer als alles in de pan zit. Pitje laag en laat maar zachtjes borrelen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VOOR DE BOUILLON

1 kipfilet
stukje prei
1 duimpje verse gember
1 kippenbouillonblokje met minder zout
stukje wortel
1 stengel bleekselderij
1 forse sjalot
2 teen knoflook
1500 ml water
peper uit de molen

Laat de bouillon minstens 3 uur zachtjes trekken. Vis er de groente uit en zeef eventueel door een kaasdoek.


Voor de vulling

1 el olijfolie
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
500 gram vleestomaten eventueel gepeld in stukken
( 1 pakje kippensoep naar keuze Voor diegene die geen bouillon wil trekken
4 stengels bleekselderij in kleine boogjes
1 peen in halve maantjes.
1 prei in halve ringen
50 gram rijst vermicelli
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Soeppan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Verhit de olie in een soeppan en fruit de uien zachtjes aan, voeg na enkele minuten de knoflook toe en bak mee. Voeg de gepelde tomaten toe en bak ze enkele minuten al omscheppend mee. Temper de hittebron en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de bouillon toe met de andere groente en breng aan de kook.
Laat zachtjes gaar koken. Kook de rijst vermicelli gaar volgens de beschrijving op de verpakking . Snij klein en voeg toe aan de soep. Trek de gare kipfilet met 2 vorken uit elkaar en voeg eveneens aan de soep toe. Proef en voeg zo nodig vers gemalen peper en zout toe of wat maggi hot of gewoon.



Bestrooi met wat selderijblad, peterselie of bosui ringetjes. Achteraf dacht ik nog op tijd om wat van de aromatische lavas uit de tuin toe te voegen.


Lekker met een afgebakken volkorenbroodje besmeerd met boursin.
, Als je de bouillon daags van te voren al maakt staat deze soep in 20 minuten op tafel.






Serveertip

Bestrooi met wat selderijblad, peterselie of bosui ringetjes. Achteraf dacht ik nog op tijd om wat van de aromatische lavas uit de tuin aan de soep toe te voegen.


Lekker met een afgebakken volkorenbroodje besmeerd met boursin.
Als je de bouillon daags van te voren al maakt staat deze soep in 30 minuten op tafel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten