ENSALADILLA RUSA

  • Spaans, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-05-2021
  • ENSALADILLA RUSA

    ENSALADILLA RUSA

    ENSALADILLA RUSA

De bekende ‘huzarensalade' zoals je hem op veel plekken in Spanje kunt krijgen. Deze ensaladilla rusa is net iets anders dan wij ‘m kennen en zelfgemaakt is ‘ie o zo lekker. Bovendien ook nog eens heel makkelijk om thuis te maken! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g aardappels
1 wortel geschild, beetgaar, in blokjes
100 g doperwtjes beetgaar
2 eieren hardgekookt
1 blikje tonijn in olijfolie
100 ml mayonaise
groene olijven gevuld met ansjovis
geroosterde paprika in stukjes
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kook de aardappels met zout, als deze gekookt zijn giet je de aardappels af en laat je ze afkoelen. Als de aardappels zijn afgekoeld snij je de aardappels in blokjes.
-Daarna meng je in een schaal de aardappel, de wortel, de doperwtjes, de eieren en de tonijn.
-Daarna roer je de mayonaise er goed door. Nu kun je peper en zout naar smaak toevoegen.
-Garneer met olijven en geroosterde paprika.
-Bewaar afgedekt in de koelkast en als je de huzarensalade wilt meenemen doe deze dan in een goed afsluitbare bak.
-Als je de huzarensalade gaat opdienen laat hem dan even op kamertemperatuur komen, dan is de ensaladilla rusa het allerlekkerst!

Serveren met een toastje of een stukje stokbrood.

Bron

Espanje!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten