1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. ENSALADILLA RUSA

ENSALADILLA RUSA

  • Spaans, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-05-2021

Ingrediënten 4 personen


500 g aardappels
1 wortel geschild, beetgaar, in blokjes
100 g doperwtjes beetgaar
2 eieren hardgekookt
1 blikje tonijn in olijfolie
100 ml mayonaise
groene olijven gevuld met ansjovis
geroosterde paprika in stukjes
peper
zout



ENSALADILLA RUSA
ENSALADILLA RUSA

De bekende ‚€ėhuzarensalade' zoals je hem op veel plekken in Spanje kunt krijgen. Deze¬†ensaladilla rusa¬†is net iets anders dan wij ‚€ėm kennen en zelfgemaakt is ‚€ėie o zo lekker. Bovendien ook nog eens heel makkelijk om thuis te maken!¬†

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de aardappels met zout, als deze gekookt zijn giet je de aardappels af en laat je ze afkoelen. Als de aardappels zijn afgekoeld snij je de aardappels in blokjes.
-Daarna meng je in een schaal de aardappel, de wortel, de doperwtjes, de eieren en de tonijn.
-Daarna roer je de mayonaise er goed door. Nu kun je peper en zout naar smaak toevoegen.
-Garneer met olijven en geroosterde paprika.
-Bewaar afgedekt in de koelkast en als je de huzarensalade wilt meenemen doe deze dan in een goed afsluitbare bak.
-Als je de huzarensalade gaat opdienen laat hem dan even op kamertemperatuur komen, dan is de ensaladilla rusa het allerlekkerst!

Serveren met een toastje of een stukje stokbrood.

Bron

Espanje!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top