BOQUERONES EN VINAGRE
- Spaans, Borrelhapje
- 60-120 min.
- Geplaatst op 28-05-2021
Boquerones en vinagre hebben een lange bereidingstijd maar zijn het wachten zeker waard! De ansjovis in azijn roept bij de redactie meteen een vakantiegevoel op. Het liefst eten we ze in de Spaanse zon op een terras, maar je kunt ze natuurlijk ook thuis maken.
Ingrediënten 4 personen
ansjovis: 500 gram250 ml sherryazijn
water
2 tenen knoflook, fijngesneden
peterselie, fijngesneden
olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze
-Maak de ansjovis goed schoon en verwijder de kop en ruggengraat, spoel goed totdat de ansjovis geen bloed meer afgeeft.
-Leg de ansjovis in een bak en voeg de azijn toe.
-Voeg daarna extra water toe totdat de ansjovis onderwater staat. Dek de bak af en laat de ansjovis in de koelkast gedurende 24 uur marineren.
-Haal de volgende dag de ansjovis uit de koelkast en haal ze uit de marinade.
-Laat de vis goed uitlekken en leg deze in een andere schaal.
-Strooi nu de fijngesneden knoflook en de peterselie eroverheen, voeg ook zout en peper naar smaak toe.
-Besprenkel nu alles met olijfolie en laat dit ook weer 1 tot 2 uur marineren.
Bron
espanje
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties