Pollo alla Caprese
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Insalata Caprese is een zeer bekend traditioneel Italiaans gerecht. Maar met deze simpele ingrediënten kun je nog zoveel meer. De authentieke salade is al vaker inspiratie geweest voor een aantal van mijn recepten zoals je bij deze recepten bijvoorbeeld kunt zien: recepten/wilmiewillemse/caprese
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 ° C
- Kruid kipfilets met de Italiaanse kruiden, zout en peper
- Verhit een scheut olie in een pan. Braad de kip aan beide kanten goudbruin aan. Leg gebakken kip in een ovenschaal.
- Bak in de overgebleven olie de gehakte knoflook tot geurig (1 minuutje). Voeg de azijn en bruine suiker toe, roer goed door en laat het geheel indikken tot stroperig.
- Doe de kip even terug in de pan en wentel hem een paar keer door het glazuur. Leg de kip terug in de ovenschaal en giet het glazuur er gelijkmatig overheen.
- Verdeel de (hele) tomaatjes rondom de kip en zet de ovenschaal terug in de oven (20-30 minuten).
- Bedek de kip met plakjes mozzarellakaas zet terug in de oven voor nog eens 5 minuten of tot de kaas is gesmolten is.
- Garneer met basilicum.
Serveertip
Serveer er pasta (pappardelle) en (tomaten)salade bij