Mexicaanse nachoschotel

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-05-2021

Een heerlijk gerecht, echt troost voedsel

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 uien
1 chilipeper
3 tenen knoflook
2 tomaten
2 paprika's in 2 kleuren
1 zakje tacokruiden
400 gr rundergehakt
1 blikje kidneybonen uitgelekt
1 blikje zwarte bonen uitgelekt
150 gr mais uitgelekt
2 eetl ketchup
2 eetlepels creme fraiche
2 zak naturel tortilla chips
2 eetl olijfolie
Zout en peper
Geraspte kaas






Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe de ui, knoflook en de rode peper in een foodprocessor en hak dit fijn. Snijd de tomaat en paprika in blokjes.
Verwarm in een braadpan de olijfolie en fruit het gemalen mengels van ui hierin ca 10 minuten, voeg nu de tacokruiden toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg het gehakt toe en bak dit rul totdat het gaar is. Bak nu de paprika 2 minuten mee en daarna de de tomaat. Zet het vuur lageren voeg de bonen, mais en creme fraiche toe en breng op smaak met peper en zout. Laat even sudderen
Schep dit mengsel in een ovenschaal, steek er de tortillachips in en bestrooi dit ruim met de geraspte kaas.
Bak het gedurende 30 minuten tot de kaas gesmolten en krokant is

Bron

internet aangepast

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten