Gezonde ovenschotel met kip-champignonsaus, prei en aardappelpuree

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Gezonde ovenschotel met kip-champignonsaus, prei en aardappelpuree

    Gezonde ovenschotel met kip-champignonsaus, prei en aardappelpuree

    Gezonde ovenschotel met kip-champignonsaus, prei en aardappelpuree

Makkelijk en lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 kg iets kruimige aardappelen
90 g margarine
650 ml halfvolle melk
400 g kastanjechampignons
2 preien
300 g kipfiletreepjes
50 g volkoren tarwemeel
100 g geraspte kaas
10 g verse krulpeterselie
2 sneetjes volkorenbrood ( of kant en klaar broodkruim-paneermeel)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Meng 20 g margarine (voor 4 personen) en 150 ml melk (voor 4 personen) erdoor en breng op smaak met peper.
-Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verhit 10 g margarine (voor 4 personen) in een hapjespan en bak de champignons met peper in 10 min. op hoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Neem uit de pan.
-Halveer de preien in de lengte, was en snijd in dunne halve ringen.

-Verhit 10 g margarine (voor 4 personen) in de hapjespan en bak de kip met peper 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
-Voeg de prei toe en bak 2 min. mee en haal uit de pan.

-Smelt ondertussen de rest van de margarine in een soeppan. Voeg de meel toe, roer glad met een garde en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg al roerend in delen de rest van de melk toe. Zet het vuur hoger en roer tot een gebonden bechamelsaus. Voeg de kaas toe en laat op laag vuur al roerend smelten. Snijd de peterselie fijn. Voeg samen met de kip, prei en champignons toe aan de kaassaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

-Rooster de sneetjes brood in de broodrooster en maal ze fijn in de keukenmachine.(of gebruik paneermeel kant en klaar)
-Verdeel de kip-champignonsaus over de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover en bestrooi met de broodkruimels. Bak de ovenschotel in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Bron

AH

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten