Gevulde kalkoenrolletjes
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een makkelijk gerecht dat snel klaar is.
Ingrediënten 4 recipe.people
4 kalkoenfilets250 gr kastanjechampignons
ontbijtspek (vleeswaren)
1 sjalotje (fijn gesnipperd)
1 handje verse tijm
1 teentje knoflook
4 el parmezaanse kaas (geraspt)
zout en peper
Benodigdheden
ovenkoekenpan
houten prikkers
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 gr.
Sla de kalkoenfilet plat, Velletje vershoudfolie op de filets leggen en met een deegroller of steelpannetje pletten tot 1cm. Een beetje voorzichtig, anders gaat het vlees kapot.
Voor de vulling:
snipper de sjalot en knoflook, snij het ontbijtspek en kastanjechampignons fijn. Bak alles samen met de tijmblaadjes totdat het lichtbruin wordt. Voeg de parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout en peper.
Leg op iedere kalkoenfilet een hoopje van de vulling en rol stevig op. Zet vast met een houten prikker.
Bak de rolletjes in een koekenpan bruin in wat olie.
Leg ze daarna in een ovenschaal en verwarm ze 10 tot 15 minuten in de oven.
Snij de rolletjes in plakjes en druppel er wat (goede) olijfolie over.
L
Bron
internet