1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Lasagne
  6. LASAGNE naar Wil's idee

LASAGNE naar Wil's idee

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-05-2021

Ingrediënten 6 personen


2 uien, 3 teentjes knoflook, 500 gr. half-om-half gehakt, 1 winterwortel 2 stengels bleekselderij bakje champignons, Italiaanse kruiden (zoals basilicum, oregano, majoraan, peterselie, tijm, paprikapoeder-ontwikkel hierbij je eigen smaak, hoe vaker je dit recept maakt, hoe makkelijker dat wordt), 1 laurierblaadje, sambal (of verse Spaanse peper) naar smaak, 1 groot blikje tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 200 ml chreme fraiche 1 pak voorgekookte of verse lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella en geraspte kaas), 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, suiker, peper en zout.


Verder heb je nodig


Ovenschaal, oven.


Dit gerecht is een samenvoeging van dieverse lasagne recepten. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven en ingrdienten toegevoegd en/of weggelaten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding
De bolognesesaus maken:

- Maak de uien, knoflook, wortels en bleekselderij schoon en hak alles fijn
- Zet een grote braadpan op matig vuur
- Doe de groenten in de pan, en laat die, terwijl je om de 30 seconden roert, 7 minuten meebakken tot ze zacht zijn en wat kleur hebben gekregen
- Roer het gehakt en de tomaten uit blik erdoor
- En giet de gezeefde tomaten er bij
- Doe de Italiaanse kruiden er bij
- Breng het mengsel aan de kook
- Zet het vuur laag en laat het 45 minuten met deksel op de pan zachtjes pruttelen terwijl je regelmatig roert.

De saus afmaken:
- Verwarm de oven voor tot 180 graden
- Rasp de Parmezaanse kaas en roer een kwart ervan door de saus
- Proef de saus en voeg zo nodig wat extra zout en peper toe


De lasagne maken:
- Schep een derde deel van de saus in een ovenvaste schaal
- Leg er een laagje lasagnevellen op
- Schep er een derde deel van de crème fraîche op, strijk de room glad en leg er een paar schijfjes mozzarella over .
- Ga nu verder met een volgende laag pasta, herhaal de lagen nog twee keer en besluit met een laag crème fraîche en de rest van de Parmezaanse kaas

- Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 20 minuten in de voorverwarmde oven
- Verwijder het folie en zet de schaal nog 35 minuten in de oven, tot de lasagne pruttelt en goudbruin is

Serveertip

Eet smakelijk



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van williamdewit


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van williamdewit
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top