Aubergine lasagne
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Probeer deze lasagne variant eens! Door de aubergine heeft deze lasagne minder koolhydraten, maar volop smaak.
Ingrediënten 4 personen
3 aubergines
3,5 el olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
70 g tomatenpuree
800 g gepelde tomaten
2 bollen mozzarella
100 g Parmezaanse kaas
15 g basilicum
Benodigdheden
1 bakplaat bekleed met bakpapier1 rasp
1 ovenschaal 20 x 30 cm
Bereidingswijze
1. Verwarm de ovengrill voor. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm en leg op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en besprenkel met 2 el olie. Rooster de aubergineplakken 20 min. in de voorverwarmde oven.
2. Snipper intussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de gepelde tomaten toe en laat 10 min. stoven zonder deksel.
3. Giet de mozzarella af en scheur of snijd in stukjes. Rasp de Parmezaanse kaas. Houd een paar blaadjes basilicum apart ter garnering, snijd de rest fijn en roer door de saus. Breng op smaak met peper.
4. Haal de aubergine uit de oven en verwarm de oven voor tot 200 ?C. Vet de ovenschaal in met een 0,5 el olijfolie. Verdeel een kwart van de tomatensaus over de ovenschaal. Verdeel er achtereenvolgens een derde van de aubergine en een derde van de mozzarella over. Bestrooi met een kwart van de Parmezaanse kaas. Maak zo nog 2 lagen. Eindig met een laag tomatensaus en Parmezaanse kaas.
5. Bak de lasagne in 25-30 min. goudbruin in de oven.
Serveertip
Lekker met een groene salade.