Lamsgehaktballetjes met chutney en zoete aardappelfrietjes

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Lamsgehaktballetjes met chutney en zoete aardappelfrietjes

    Lamsgehaktballetjes met chutney en zoete aardappelfrietjes

    Lamsgehaktballetjes met chutney en zoete aardappelfrietjes

Makkelijk en lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g zoete aardappelstaafjes
40 g feta
1/2 teen knoflook
300 g lamsgehakt
1 tl kaneelpoeder
2 naanbrood
140 g mangochutney ( kant en klaar of zelf bereiden )
olijfolie
1 tl paprikapoeder
peper
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier

Bereidingswijze

-Verhit de oven op 180°C.
-Leg de zoete aardappelstaafjes op een met bakpapier beklede ovenplaat.
-Besprenkel met olijfolie, peper, zout en paprikapoeder en bak 20 min in de oven of tot de frietjes goudbruin zijn.

-Verkruimel de feta, plet de knoflook tot moes en meng met het gehakt en kaneelpoeder. Kruid met peper en zout. -Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een walnoot.
-Verhit wat olijfolie in een pan over een middelhoog vuur en bak de balletjes in ongeveer 20 min. gaar.

-Bak ondertussen het naanbroodje volgens de instructies op de verpakking.

-Serveer de balletjes met de zoete aardappelfrietjes, het naanbroodje en de mangochutney.

Bron

carrefour

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten