Pittige paprika's gevuld met gehakt en feta

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Pittige paprika's gevuld met gehakt en feta

    Pittige paprika's gevuld met gehakt en feta

    Pittige paprika's gevuld met gehakt en feta

Makkelijk en super lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 handjes pijnboompitten
1 Ui
3 Teentjes knoflook
1/4 tl Chilivlokken
1 tl Komijnpoeder
1/2 tl Gerookt paprikapoeder
1 el Geconcentreerde tomatenpuree
10 g Verse oregano
600 g Gemengd gehakt (varken/rund)
2 Rode paprika's
80 g Feta
Olijfolie
Peper
Zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof.
-Pel en pers de knoflook.
-Pel en snipper de ui en fruit hem 3 min in olijfolie.

-Voeg de knoflook, de chilivlokken, het komijn- en paprikapoeder, de tomatenpuree en de pijnboompitten toe en laat alles 2 min bakken. Kruid met zout en peper.

-Pluk de blaadjes van de oregano.
- Meng in een kom het gehakt met het uienmengsel en 2/3 van de oregano. Kruid met zout en peper.

-Snij de paprika's in tweeën, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en vul de paprika's met het gehakt.
- Leg ze in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en zet 30 min in de oven.
-Verwijder de folie, verbrokkel er de feta over en zet nog 15 min in de oven, of tot de paprika's goed gaar zijn.
-Haal de gevulde paprika's uit de oven, strooi er de rest van de oregano over en serveer.

Bron

carrefour

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten