Aardappel preipuree

  • Goedkoop en snel, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-05-2021
  • Aardappel preipuree

    Aardappel preipuree

    Aardappel preipuree

  • Aardappel preipuree

    Aardappel preipuree

    Aardappel preipuree

  • Aardappel preipuree

    Aardappel preipuree

    Aardappel preipuree

  • Aardappel preipuree

    Aardappel preipuree

    Aardappel preipuree

  • Aardappel preipuree

    Aardappel preipuree

    Aardappel preipuree

  • Aardappel preipuree

    Aardappel preipuree

    Aardappel preipuree

  • Aardappel preipuree

    Aardappel preipuree

    Aardappel preipuree

  • Aardappel preipuree

    Aardappel preipuree

    Aardappel preipuree

Ik had roodbaars om op de huid te bakken en daar wilde ik een bijgerecht bij hebben. Niet te bewerkelijk en geen toeters en bellen. Gewoon simpel maar natuurlijk wel lekker. Zo kwam ik op het idee voor deze eenvoudige maar heerlijke preipuree. Wat eigenlijk neerkomt op een combinatie van aardappelpuree en gestoofde prei.  Natuurlijk niet alleen voor bij vis maar ook lekker bij vlees, kip of wat je maar wilt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 2 preien
- 100 g kruidenboter boter
- 100 ml slagroom (of melk als je het magerder wilt houden)
- zout, peper en nootmuskaat
- enkele lente uitjes
- olie om de prei in te bakken
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Kook de aardappelen, giet ze af en laat ze nog even droogstomen.
- Verwam een scheutje olie in een pan en stoof hierin de prei (10 minuten).
- Voeg peper, zout, nootmuskaat, kruidenboter en melk toe aan de aardappelen en stamp het fijn.
- Schep de gestoofde prei erdoor.
- Voeg de fijngesneden lenteuitjes toe en meng ze erdoor.

Serveertip

Ik had er een op de huidgebakken roodbaarsfilet bij. Je kunt ook andere vis nemen zoals, zeebaars, zalm of kabeljauw. Maar niet alleen met vis is deze puree lekker. Je kunt het ook combineren met elk soort vlees of gevogelte.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten