Saté saus

  • Indonesisch, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-05-2021

Mijn moeder heeft dit recept vele jaren terug gekregen bij het volgen van een cursus Javaans/indonesisch koken.
Het is nog steeds een favoriet bij ons thuis.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1-2 EL Zonnebloem olie
1/2 ui (gesnipperd)
1-1 1/2 TL Trassi (poeder)
2-3 TL Ketoembar
2-4 TL Djahé
1/2 - 1 TL Djintan
2 TL Knoflookpoeder
750 ML Water
1 pot Pindakaas 350gr.
2 blaadjes Pjeroek Poeroet (limoenblad)
75-100 ml Ketjap Manis
Sambal (naar smaak)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok of Hapjespan

Bereidingswijze

Verwarm de olie in de Wok/Hapjespan en fruit de ui tot die glazig is.
Voeg de kruiden toe (behalve de blaadjes Djeroek Peroet) en bak deze even mee.
Blussen met het water.
Voeg de pindakaas toe en los deze op in het water.
Als de pindakaas is opgelost voeg je de blaadjes Djeroek Peroet toe.
Voeg de Ketjap Manis toe en laat de saus zachtjes voor 10-20 minuten koken.
Voeg Sambal toe naar smaak.
Verwijder voor serveren de blaadjes Djeroek Poeroet.

Bron

Cursus Javaans koken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten