Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

    Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

    Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

  • Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

    Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

    Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

  • Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

    Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

    Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

  • Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

    Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

    Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

  • Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

    Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

    Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

  • Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

    Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

    Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

  • Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

    Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

    Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

  • Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

    Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

    Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

  • Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

    Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

    Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

  • Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

    Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

    Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

  • Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

    Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

    Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

  • Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

    Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

    Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

Negen van de tien keer wordt chili con carne gemaakt met gehakt. Ramon Brugman koos voor stoofvlees en dat maakt uiteraard de bereidingstijd aanzienlijk langer, maar ook bijzonder anders en heerlijk. Met interesse heb ik dan ook het gerecht, dat door chef kok Ramon Brugman bereid werd bekeken. De begeleidende tekst naast de video heeft nogal wat verschillen met wat Ramon in het filmpje zegt en doet. Ik laat het dus aan de attente, kritische  lezer van dit gerecht over om het filmpje te bekijken , de begeleidende beschrijving te lezen en zelf te oordelen.

chili-con-carne-van-stoofvlees


Ik heb me aan de bereidingswijze van Ramon gehouden. Nogal wat werk dit gerecht, maar verdraaid wat lekker op deze koele Pinksterdag. En die salsa maakt het gerecht helemaal af.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
VOOR DE CHILI CON CARNE

400 gram sukade in stukken gesneden
100 gram kidneybonen (1 nacht geweekt in koud water)
3 grote uien grof gesneden
3 tenen knoflook gesnipperd
3 paprika's (in verschillende kleuren) in reepjes
1-2 tl 2chilipoeder( naar smaak)
2 blaadjes laurier
1 blik tomaten tomatenblokjes
1 blik water
1 rode peper in stukjes
1 tl komijn
1/2 el gerookte paprikapoeder( naar smaak)
½ el milde paprikapoeder
1 limoen
1 bakje crème fraîche
1 kaneelstokje
zout en peper

VOOR DE UIENSALSA

4 takken koriander gesnipperd ik nam wat meer
3 tomaten zonder vocht en zaad brunoise gesneden
1 rode ui brunoise gesneden
1 teen knoflook gesnipperd
stukje rode peper gesnipperd
sap van 1 limoen
olie
zout en peper


KNOFLOOKBROOD


1 maïsbrood( ik had de onderkanten van 2 broodjes)
1-2 teentjes knoflook
stukje rode peper
olijfolie
zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan ovenschaal, kom, snijplank en mes

Bereidingswijze

Verhit olie in een stoofpan en bak de stukken sukade in enkele minuten rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet opzij. Bak in het vet de uien en laat deze mooi op kleur komen. Voeg na enkele minuten de knoflook toe. Roer er paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, komijn en chilipoeder door. Bak even mee en voeg dan de tomatenblokjes en een blikje water toe. Voeg het vlees weer toe aan de pan samen met 2 laurierblaadjes en een kaneelstokje.
Deksel op de pan en laat zeker 2 uur stoven.

Voeg de gewelde en afgespoelde kidneybonen toe en laat zeker nog een uur mee garen. Als laatste de in reepjes gesneden paprika erbij en laat garen.

Maak ondertussen de uiensalsa. Meng alles door elkaar en klaar.

Vijzel alles voor het knoflookbrood.


Verwarm de oven voor op 180 graden. Besmeer de sneetjes met de knoflookpuree. Zet de broodjes 6 minuten in de oven.

Leg op elk sneetje een blaadje sla naar keuze gevolgd door een flinke lepel uiensalsa.

Serveer de chili in voorverwarmde kommen met een flinke dot crème fraîche en serveer er het knoflookbrood met de salsa bij.

Bron

Ramon brugman eigen tekst en foto's

Serveertip

Ik had wat teveel salsa. Dit hebben we met tortilla chips als borrelhapje gegeten :)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten