Verrassende Indonesische pindasoep met banaan en taugé

  • Indonesisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Verrassende Indonesische pindasoep met banaan en taugé

    Verrassende Indonesische pindasoep met banaan en taugé

    Verrassende Indonesische pindasoep met banaan en taugé

Het regenachtige weer tijdens de Pinksterdagen zorgde ervoor dat ik trek kreeg in een lekkere pittige soep.
Tijdens het koken kwam ik op het idee om er die rijpe banaan erin te doen. Dat maakte de soep extra lekker.
De ingrediëntenlijst is groot, maar de soep is snel gemaakt.
Als je de soep als maaltijdsoep wilt eten zou je er wat meer aardappel in kunnen doen, zodat de soep wat dikker wordt.
Wij hebben de soep bij de lunch gegeten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 eetlepels arachideolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 cm verse gember, zonder schil, geraspt
½ rode peper, zonder pitjes, gesnipperd
1 kleine kruimig kokende aardappel, geschild in stukjes
1 prei, in halve smalle ringen
3 worteltjes, in kleine stukjes
1 kleine rijpe banaan, in stukjes
½ eetlepel kerriepoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
¾ liter groentebouillon (van tablet)
150 gram pindakaas
2 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
½ eetlepel donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel tomatenketchup
Paar druppels citroensap
½ rode paprika in kleine reepjes
50 gram taugé, schoongemaakt
Wat gehakte selderij of peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan
staafmixer

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan. Bak hierin de ui en de knoflook glazig.
Bak de geraspte gemberwortel en rodepeper even mee.
Voeg kerriepoeder, paprikapoeder en gemalen koriander toe en bak dit twee minuten mee tot het lekker begin te geuren.
Doe de stukjes aardappel, prei en wortel nu in de pan en bak dit heel omscheppend even mee.
Voeg de bouilon en de in stukjes gesneden baanan toe. Roer alles goed om en breng de soep aan de kook. Laat de soep plm. 30 minuten zachtjes koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn.
Doe de pindakaas erbij en pureer de soep met de staafmixer.
Maak de soep op smaak met ketjap, basterdsuiker., tomatenketchup en citroensap.
Doe vlak voor het opdienen de reepjes paprika en de taugé in de soep.
Garneer de soep met gehakte selderij of peterselie.

Serveertip

Lekker lunchgerecht

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten