Chinese koolsoep met sojascheuten

  • Chinees, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-05-2021
  • Chinese koolsoep met sojascheuten

    Chinese koolsoep met sojascheuten

    Chinese koolsoep met sojascheuten

Lekkere soep 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 Chinese kool
2 uien
2 aardappelen
150 g sojascheuten vers of diepvries
1,2 L kippenbouillon
3 el sojasaus
2 el boter of zonnebloemolie
1 tl wokmarinadekruiden (gedroogd)
2 el bieslook (vers) fijngesnipperd
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Hak de uien in grove stukken.
- Snij de Chinese kool in brede repen.
- Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
Bereiding (20 min.)

-Verwarm 2 eetl. boter of zonnebloemolie in een kookpot en voeg er de grofgehakte ui aan toe.
Laat de ui al roerend glazig stoven. Voeg de repen Chinese kool en de blokjes aardappel toe en laat al roerend even stoven.
-Overgiet met de kippenbouillon en laat afgedekt koken gedurende 15 min.
-Mix de soep zeer fijn en leng ze eventueel aan met wat water. Voeg de sojascheuten (vers of diepvries) toe en laat nog 2 min. doorkoken. Kruid met 1 koffiel. wokmarinadekruiden en 3 eetl. sojasaus. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

Afwerking

Werk af met het fijngesnipperde bieslook en dien meteen op.

Bron

colruyt

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten