Chinese koolsoep met sojascheuten
- Chinees, Soep
- 20-30 min.
Lekkere soep
Ingrediënten 4 recipe.people
1 Chinese kool2 uien
2 aardappelen
150 g sojascheuten vers of diepvries
1,2 L kippenbouillon
3 el sojasaus
2 el boter of zonnebloemolie
1 tl wokmarinadekruiden (gedroogd)
2 el bieslook (vers) fijngesnipperd
peper en zout
Bereidingswijze
- Hak de uien in grove stukken.
- Snij de Chinese kool in brede repen.
- Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
Bereiding (20 min.)
-Verwarm 2 eetl. boter of zonnebloemolie in een kookpot en voeg er de grofgehakte ui aan toe.
Laat de ui al roerend glazig stoven. Voeg de repen Chinese kool en de blokjes aardappel toe en laat al roerend even stoven.
-Overgiet met de kippenbouillon en laat afgedekt koken gedurende 15 min.
-Mix de soep zeer fijn en leng ze eventueel aan met wat water. Voeg de sojascheuten (vers of diepvries) toe en laat nog 2 min. doorkoken. Kruid met 1 koffiel. wokmarinadekruiden en 3 eetl. sojasaus. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
Afwerking
Werk af met het fijngesnipperde bieslook en dien meteen op.
Bron
colruyt