Scampi op augustijnse wijze

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-05-2021
  • Scampi op augustijnse wijze

    Scampi op augustijnse wijze

    Scampi op augustijnse wijze

  • Scampi op augustijnse wijze

    Scampi op augustijnse wijze

    Scampi op augustijnse wijze

Lekker voorgerecht met scmpi, granny smith en Augustijnbier

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
20 gepelde tijgergarnalen 'scampi jumbo' (diepvries)
5 stengels groene selder
3 grannysmithappelen
20 blaadjes dragon (vers)
10 cl room
33 cl Augustijn Blond (speciaalbier) - of een andere blonde trippel -
1 el olijfolie
1/2 el kerriepoeder
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding

- Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Schil de appelen en snij in gelijke blokjes.
- Verwijder de harde nerven van de selder-stengels en snij in gelijke blokjes van 1 cm.
- Snipper de dragonblaadjes fijn.
Bereiding (20 min.)

Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de blokjes selder en appel 2 min.
Giet er het bier over en schik er de scampi's bovenop. Bestrooi met het kerrie-poeder en kruid met peper en zout. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur zonder deksel.
Voeg de room toe en laat nog 2 min. koken. Roer er de fijngesnipperde dragonblaadjes onder en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Afwerking

Verdeel de scampimengeling over de borden en serveer met een stuk stokbrood.

Bron

colruyt

Serveertip

drankensuggestie : een koele blonde Augustijn

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten