1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Scampi op augustijnse wijze

Scampi op augustijnse wijze

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-05-2021

Ingrediënten 4 personen


20 gepelde tijgergarnalen 'scampi jumbo' (diepvries)
5 stengels groene selder
3 grannysmithappelen
20 blaadjes dragon (vers)
10 cl room
33 cl Augustijn Blond (speciaalbier) - of een andere blonde trippel -
1 el olijfolie
1/2 el kerriepoeder
peper en zout



Scampi op augustijnse wijze
Scampi op augustijnse wijze
Scampi op augustijnse wijze
Scampi op augustijnse wijze

Lekker voorgerecht met scmpi, granny smith en Augustijnbier

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding

- Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Schil de appelen en snij in gelijke blokjes.
- Verwijder de harde nerven van de selder-stengels en snij in gelijke blokjes van 1 cm.
- Snipper de dragonblaadjes fijn.
Bereiding (20 min.)

Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de blokjes selder en appel 2 min.
Giet er het bier over en schik er de scampi's bovenop. Bestrooi met het kerrie-poeder en kruid met peper en zout. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur zonder deksel.
Voeg de room toe en laat nog 2 min. koken. Roer er de fijngesnipperde dragonblaadjes onder en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Afwerking

Verdeel de scampimengeling over de borden en serveer met een stuk stokbrood.

Serveertip

Drankensuggestie : een koele blonde Augustijn

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top