Brazades en gevulde paprika met tomatenrijst

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-05-2021
  • Brazades en gevulde paprika met tomatenrijst

    Brazades en gevulde paprika met tomatenrijst

    Brazades en gevulde paprika met tomatenrijst

Een lekker BBQ gerecht dat prima gaat met een goed gekoelde rosé 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 brazades beenhouwerij
4 zoete puntpaprika's
2 tomaten
2 lente-uitjes
1 knoflook teentje
125 g rijst
1/2 blokje groentebouillon
1 el olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereiding (35 min. + ± 15 min op de barbecue)

Bereiding in de keuken :
1 Snipper het knoflook en de lente-uitjes heel fijn. Snij de tomaten in kleine blokjes.
2 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de lente-uitjes 1 min. Voeg de rijst toe en overgiet met 3 dl water. Verkruimel er het halve bouillonblokje over en laat 10 min. garen. Roer er daarna de tomatenblokjes onder. Kruid met peper en zout.
3 Snij intussen bovenaan een klein hoedje van de puntpaprika's en verwijder de pitjes voorzichtig met een scherp mes.
4 Vul de zoete puntpaprika's met de rijstmengeling en leg er het hoedje op. Steek een brochettestokje door het hoedje in de puntpaprika's (zo kan u ze straks makkelijk omdraaien).
Bereiding op de barbecue
5 Gril de gevulde paprika's ± 15 min. in het midden van een matig warme barbecue. Draai ze tussendoor om zodat ze aan alle kanten kleuren.
6 Bak ondertussen de brazades op de barbecue.

Bron

colruyt

Serveertip

Brazades zijn heerlijke stukjes gemarineerd vlees. (rund en varken) of gevogelte (kip, eend en parelhoen) op een plat stokje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten