Vegetarische maaltijd kerriesoep met rijst en een eitje....

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-05-2021
  • Vegetarische maaltijd kerriesoep met rijst en een eitje....

    Vegetarische maaltijd kerriesoep met rijst en een eitje....

    Vegetarische maaltijd kerriesoep met rijst en een eitje....

  • Vegetarische maaltijd kerriesoep met rijst en een eitje....

    Vegetarische maaltijd kerriesoep met rijst en een eitje....

    Vegetarische maaltijd kerriesoep met rijst en een eitje....

  • Vegetarische maaltijd kerriesoep met rijst en een eitje....

    Vegetarische maaltijd kerriesoep met rijst en een eitje....

    Vegetarische maaltijd kerriesoep met rijst en een eitje....

  • Vegetarische maaltijd kerriesoep met rijst en een eitje....

    Vegetarische maaltijd kerriesoep met rijst en een eitje....

    Vegetarische maaltijd kerriesoep met rijst en een eitje....

  • Vegetarische maaltijd kerriesoep met rijst en een eitje....

    Vegetarische maaltijd kerriesoep met rijst en een eitje....

    Vegetarische maaltijd kerriesoep met rijst en een eitje....

  • Vegetarische maaltijd kerriesoep met rijst en een eitje....

    Vegetarische maaltijd kerriesoep met rijst en een eitje....

    Vegetarische maaltijd kerriesoep met rijst en een eitje....

  • Vegetarische maaltijd kerriesoep met rijst en een eitje....

    Vegetarische maaltijd kerriesoep met rijst en een eitje....

    Vegetarische maaltijd kerriesoep met rijst en een eitje....

Het voorjaar is nog tamelijk koud en nat. Goed voor de natuur, maar wij verlangen naar een beetje warmte. Dan brengt deze kruidige, eenvoudige maaltijdsoep wat warmte :) in ons binnenste. Wij hebben ervan gesmuld.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen

60 gram rijst met meer vezel
2 eieren hard gekookt in plakjes gesneden
1 prei schoon in niet te dunne ringen circa 250 gram
1 grote sjalot grof gesnipperd
1 forse teen knoflook uit de pers
1 duimpje verse gember geraspt

2 tl kerriepoeder ( of meer naar smaak)
1 tl kurkuma ( of meer naar smaak
mespunt vers geraspte nootmuskaat
peper en zout uit de molen naar smaak
1 forse tl sambal badjak
100 ml kokosmelk
1 groentebouillonblokje met minder zout
1 el zonnebloemolie
1 el peterselie of koriander.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking in de helft van het bouillonblokje gaar en giet af, maar vang het kookvocht op. Vul dit kookvocht met heet water tot 500 ml aan met nog de andere helft van het bouillonblokje .

.

Verwarm de zonnebloemolie en fruit de sjalot snippers even aan. Voeg dan de gember en de knoflook en de sambal toe en bak even mee.

Voeg de prei toe en bak enkele minuten mee. Voeg alle andere kruiden, kurkuma, kerrie, peper en zout en de nootmuskaat toe.

Voeg de 500 ml vocht toe en laat de soep zachtjes 10 minuten koken.
Maak de soep af met de rijst en de kokosmelk en proef. Voeg eventueel nog wat van de kruiderijen toe.

Serveer de soep in voorverwarmde soepkommen en werk af met de plakjes ei en gesnipperde peterselie of koriander.



Serveertip

Ook lekker om rijstnoedels toe te voegen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten