Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-05-2021
  • Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

    Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

    Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

  • Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

    Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

    Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

  • Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

    Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

    Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

  • Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

    Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

    Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

  • Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

    Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

    Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

  • Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

    Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

    Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

  • Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

    Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

    Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

  • Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

    Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

    Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

  • Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

    Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

    Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

  • Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

    Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

    Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer

Ik gebruik hier lege (jam)potjes voor. Het ziet er niet alleen leuk uit maar is ook praktisch omdat je de potjes kunt afsluiten met het dekseltje zolang het in de koelkast moet staan.Je kunt natuurlijk in plaats van peren ook appels gebruiken.

TIP: Vanille-extract en vanillesuiker zijn beide heel eenvoudig zelf te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 4 stroopwafels
- 250 gram mascarpone
- 250 ml slagroom
- suiker naar smaak
- 2 à 3 peren
- ½ tl kaneel
- geroosterde amandelen
- 1 el vanillesuiker of 1 tl vanille extract
- boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Breek of snijd 1 stroopwafel in kwarten en houd apart. Verkruimel de andere 3 stroopwafels grof.
- Klop de slagroom met de suiker en de vanillesuiker (of extract) stijf. Voeg de mascarpone toe en klop snel tot een luchtige room.
- Schil en snij de peren in blokjes. Verhit een beetje roomboter in een koekenpan en bak de peren goudbruin terwijl je 1 eetlepel suiker en ½ tl kaneel toevoegt en laat karameliseren. Laat de peer vervolgens afkoelen voor je hem op het toetje doet.
- Maak nu de laagjes van de trifle in de potjes: begin met kruimels stroopwafel (houd een beetje apart), leg daar de gebakken peren op, bedek met een laag mascarponeroom en bestrooi met de rest van de stroopwafelkruimels en geroosterde amandelen.
- Draai het deksel op de potjes en zet ze tot gebruik in de koelkast.
- Valk voor het serveren haal je de potjes uit de koelkast, draai het dekseltje eraf en steek een kwart stroopwafel in elk potje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten