Kipsalon
- Turks, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ik heb geprobeert de kapslon van de shoarmatent te veranderen in een kipsalon omdat ik kip lekkerder vind. Het is aardig gelukt al zeg ik het zelf.
De hoeveelheden hangen af van hoeveel personen en de eetlust daarvan.
Ingrediënten 2 recipe.people
Kipfilet in blokjesaardappelschijfjes of aardappelblokjes of patat.
rode paprika
ui
ijsbergsla in reepjes
knoflooksaus
½ bos lenteui
geraspte kaas
peper- zout- paprikapoeder.
olie
Knoflooksaus : meng mayonaise met Griekse yoghurt, paar teentjes knoflook uit de pers, beetje citroensap, verse bieslook fijngeknipt, en meng alles goed door elkaar.
Bereidingswijze
Maak de knoflooksaus
verhit wat olie en bak de kipblokjes met zout, peper en paprikapoeder gaar en bruin
snijd de paprika in blokjes en de ui in halve ringen en doe bij de kip, bak het gaar
Bak in olie de aardappelblokjes bestrooid met peper, zout en paprikapoeder lekker bruin
Oven verwarmen op 225 graden
Doe onderin een ovenschaal een klein laagje sla en druppel er wat knoflooksaus overheen verdeel aardappel en kipmengsel over de sla en knip de lente-ui in stukjes eroverheen.
druppel er weer wat knoflooksaus overheen en bestrooi met de geraspte kaas.
Zet 10 min in de oven tot de kaas gesmolten is.
Serveertip
Maak van de rest van de sla een salade die je erbij eet.
Eet de kipsalon met de rest van de homemade knoflooksaus
Eet Smakelijk.