Gevuld stokbrood met pittige tomaat

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-05-2021
  • Gevuld stokbrood met pittige tomaat

    Gevuld stokbrood met pittige tomaat

    Gevuld stokbrood met pittige tomaat

Laat dat stokbroodje met kruidenboter eens staan en kies voor dit verrassende recept. Met dit gevuld stokbrood als bijgrecht is succes gegarandeerd! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

2 el tomatenketchup
1 el (biologische) olijfolie extra vierge
1 tl kerrie
1 sjalot
1 teen knoflook
1 snufje peper
1 meergranenstokbrood (afbak, 220 g)
1 trostomaat
50 g geraspte belegen kaas

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 200 ¡C. Meng de tomatenketchup met de olijfolie, kerrie, sjalot, knoflook en peper naar smaak.

2. Snijd het brood 18 keer voor de helft schuin in. Leg het stokbrood op een vel aluminiumfolie en schep in elke inkeping een theelepel van het tomaatmengsel.

3. Snijd de tomaat eerst in 6 partjes en vervolgens elk partje in 3 dunne schijfjes. Stop in elke inkeping een schijfje tomaat. Leg het brood op de bakplaat en bestrooi met de kaas.

4. Bak het stokbrood in de voorverwarmde oven in 12 min. goudbruin en krokant.

Serveertip

Frisse rosé is een allemansvriend en smaakt heerlijk bij dit stokbrood

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten