Bramboračka (Tsjechische aardappelsoep)

  • Tsjechisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-05-2021
  • Bramboračka  (Tsjechische  aardappelsoep)

    Bramboračka (Tsjechische aardappelsoep)

    Bramboračka (Tsjechische aardappelsoep)

Bramboračka is 1 van de meeste bekendste en populairste soepen in Tsjechie. 
Met vers brood wordt het vaak als večeře (avondeten) gegeten. 
En deze past ook nog eens in een vegetarisch menu!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
– 4 aardappels
- 1 knol selderij
– takje verse peterselie
–gedroogde marjolein
– 1 ui
– 2 wortels
– 2 tenen knoflook
zout
– 2 lepels olie
– 2 lepels bloem
– 1 peterselie
– 3 lepels paddestoelen (gedroogd of vers)

LET OP: Als je gedroogde paddenstoelen gebruikt, moet je deze ongeveer een uur laten weken.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

maak de groenten (wortelen, selderij, peterselie), aardappelen en champignons schoon en snijd ze in stukken.
* Bak dan een fijngesnipperde ui in een pan met een beetje olie licht aan.
* voeg de 2 eetlepels bloem toe en roerbak tot ze goudbruin zijn.
* Voeg dan 1,5 liter water bij de ui met bloem en blijf goed roeren totdat het gaat koken.
*Voeg nu de gesneden groenten, aardappelen en champignons toe.
* Kook totdat de aardappelen gaar zijn.
* Tenslotte breng je de soep op smaak met de geperste knoflook, zout, marjolein en roer je er de gehakte peterselie erdoor.
*Laat de soep nog even sudderen en haal hem dan van het fornuis.


Lekker als maaltijdsoep met brood!!

Bron

receptnajidlo.cz

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten