Langoše

  • Tsjechisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-05-2021
  • Langoše

    Langoše

    Langoše

  • Langoše

    Langoše

    Langoše

Langoše is een typisch Tsjechisch gerecht dat je vooral op jaarmarkten en kermissen tegenkomt. 
Het lijkt qua vorm op een soort pizza maar is gebakken in olie en later belegt met knoflook(olie), tomatenketchup en geraspte kaas. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram Hladka mouka (bloem)
0,5 theelepel zout
een kwart zakje kyprici prasek (bakpoeder)
0,5 lepel olie
10 gram verse gist
50 gr witte yoghurt
125 ml melk op kamer temperatuur
Olie om in te baken

Voor op de langose:
0,5 teen knoflook
olie
zout
Geraspte kaas
tatarka omacka of ketchup
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Doe de bloem in een kom en voeg daar een halve theelepel zout en een kwart zakje bakpoeder aan toe .
-Meng dit met een lepel. Maak in het midden van de meel een kuiltje.
-In dit kuiltje doe je 0,5 eetlepel olie, de melk, de yoghurt en de 10 gram gist (fijn gemaakt! Ik los de gist meestal eerst op in een beetje van de melk)
-meng alles eerst met een lepel goed door elkaar. Op het laatst kneed je het goed met je handen. (is het erg plakkerig voeg dan een heel klein beetje bloem bij)
-De deegbal verdeel je in 4 gelijke stukken. En maak je mooie ballen van die je met je handen plat maakt als een soort pizza (ongeveer 0,5 cm dik)
-Gebruik minimaal 2 cm olie in de pan en laat deze goed heet worden. (je kunt het testen door een heel klein stukje deeg er eerst in te gooien (of een stukje brood) als de olie bruist is hij warm

-Hier bak je de langose aan beide kanten goud bruin. Eenmaal klaar even laten uitlekken op een stukje keukenpapier.

-Voor de knoflook olie meng je een eetlepel olie met een halve teen geperste knoflook en een snufje zout. Dit mengsel smeer je op de warme langose.

-Daarover smeer je ketchup of tatarka omacka en dan als laatste strooi je er een laagje geraspte kaas over.


Bron

de sprookjesmolen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten