1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Warme Asperges - krielsalade, kruidige dressing en warmgerookte zalm.

Warme Asperges - krielsalade, kruidige dressing en warmgerookte zalm.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-05-2021

Ingrediënten 2 personen


450 gram geschilde witte asperges in stukjes van 2-3 cm
400 gram voorgekookte krieltjes gehalveerd
½ groentebouillonblokje

2 stuks warm gerookte zalm

VOOR DE DRESSING

1 ruime el mayonaise
1 ruime el Griekse yoghurt
2-3 el vers gesnipperde kruiden, bladpeterselie, bieslook en een beetje tijm

1 zoetzure augurk brunoise gesneden
1 sjalotje brunoise gesneden
peper en zout uit de molen naar smaak
1 ruim tl mosterd
2 tl witte balsamicoazijn
kneepje agave siroop of honing ( optie)


Verder heb je nodig


Pan, ovenschaal, kommetje


Warme Asperges - krielsalade, kruidige dressing en warmgerookte zalm.
Warme Asperges -  krielsalade, kruidige dressing en warmgerookte zalm.
Warme Asperges - krielsalade, kruidige dressing en warmgerookte zalm.
Warme Asperges -  krielsalade, kruidige dressing en warmgerookte zalm.
Warme Asperges - krielsalade, kruidige dressing en warmgerookte zalm.
Warme Asperges -  krielsalade, kruidige dressing en warmgerookte zalm.
Warme Asperges - krielsalade, kruidige dressing en warmgerookte zalm.
Warme Asperges -  krielsalade, kruidige dressing en warmgerookte zalm.

 Aanvankelijk had ik deze salade met wat hogere buitentemperaturen willen serveren , maar helaas... Geen zin in een koude salade , dus maakte ik er noodgedwongen maar een lauw-warme salade van. Snel klaar ook en met een stukje warm gerookte zalm een verrukkelijke combinatie. En heerlijk als koude en snelle begeleiding bij de bbq of op de buffet tafel. Binnen 30 minuten aan tafel. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden leg de stukjes zalm in een ovenschaaltje en laat de zalm in 10-15 minuten verwarmen.

Kook ondertussen de stukjes asperges in het halve groentebouillonblokje 7 minuten beetgaar. Doe na circa 4 minuten er de gehalveerde stukjes kriel bij en kook ook deze nog 3 minuten. Giet af en hou warm.

Roer ondertussen een dressing van de mayonaise, Griekse yoghurt , verse kruiden, mosterd , peper en zout naar smaak, klein scheutje witte balsamicoazijn, de augurk en de sjalot . Proef of het naar je smaak is en voeg eventueel wat meer van de ingrediënten toe.

Leg wat mooie slablaadjes botersla op 2 borden.

Werk de dressing voorzichtig door de asperges en de aardappeltjes. Verdeel de salade over de 2 borden op de botersla en leg er de zalm naast.
Garneer eventueel met wat bloemetjes van de verse bieslook en een klein blaadje sla.

Serveertip

Bestrooi met wat bloemetjes van de bieslook. Serveer de salade koud met koude warmgerookte zalm , ook erg lekker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top