Butter chicken uit de slowcooker

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Butter chicken uit de slowcooker

    Butter chicken uit de slowcooker

    Butter chicken uit de slowcooker

  • Butter chicken uit de slowcooker

    Butter chicken uit de slowcooker

    Butter chicken uit de slowcooker

Ik heb dit gerecht eens ergens gezien en het zag er uit als iets wat ik wel aandurfde om te proberen. 

Ik ben op onderzoek uitgegaan en heb inmiddels meerdere recepten bekeken. Ik heb dit gerecht gemaakt met een combinatie van meerdere recepten, dus niet 1 specifiek recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
4 el olie (bijv. rijstolie)
1 kilo kippendij of kipfilet in stukken
2 medium uien, gesnipperd
5 tenen knoflook, geraspt
2,5 tl garam masala
1,5 tl gemalen kardemom
1,5 tl gemalen koriander
1,5 tl gemalen gember
1,5 tl gemalen komijnzaad
1 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
snufje cayennepeper (meer als je het pittiger wilt)
3,5 el tomatenpuree
1,5 tl zout
2,5 el citroensap
400 ml kokoscreme
150 ml kokosmelk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan
slowcooker

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de uien toe en bak op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren, tot ze glazig zijn geworden.
Verlaag de temperatuur tot laag en voeg de knoflook en kruiden toe, roer alles goed door elkaar en laat heel eventjes meebakken. Voeg de tomatenpuree toe, meng alles goed door elkaar en bak een minuut mee.
Voeg het zout, de citroensap en de kokoscreme toe en roer alles goed door elkaar.
Verhoog de temperatuur en voeg de kip toe. Roer alles goed door elkaar.
Hevel de volledige inhoud van de koekenpan over in de slowcooker en zet 3-4 uur op de lage stand.
Pak het deksel van de slowcooker met een theedoek in om overtollig vocht op te vangen.
Roer af en toe alles goed door elkaar. Bij mij wil het bij de rand nog wel eens wat harder gaan en door af en toe te roeren (eens per 45-60 minuten is goed genoeg, kan ook minder vaak) blijft de saus mooier.
Voeg op het eind (laatste 5-10 minuten) de kokosmelk toe en roer goed door.

Bron

diverse websites, geen specifieke

Serveertip

Serveer met rijst (pandan, basmati), (zelfgemaakt) naanbrood en/of pappadums.

Als groenten zijn sperziebonen bij mij favoriet, maar kan met van alles. Wortel, Bloemkool, erwten etc.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

blackmagic13 avatar

Doorsturen

Home Recepten