Pestorijst met champignons en courgette lekker Ialiaans bijgerecht

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Pestorijst met champignons en courgette lekker Ialiaans bijgerecht

    Pestorijst met champignons en courgette lekker Ialiaans bijgerecht

    Pestorijst met champignons en courgette lekker Ialiaans bijgerecht

Dit gerecht wordt het lekkerste als je de rijst ruim tevoren kookt en laat afkoelen.
Je maakt eerst de vulling door de champignons en de courgetteblokjes te bakken. Dan zet je de vulling even apart. Hierna bak je de rijst met de pesto en dan komt de vulling er weer bij.
Heerlijk Italiaans bijgerecht bij bijvoorbeeld gebraden kip of een schnitzel.
 
Je kunt ditzelfde gerecht in plaats van met rijst natuurlijk ook met pasta maken.
Alsje er spekreepjes, geruld gehakt of stukjes kip aan toevoegt dan heb je een complete maaltijd.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
100 gram (liefst koude) basmatirijst
2 + 1 eetlepels olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
250 gram kastanjechampignons
1 courgette
Glas droge witte wijn
1/2 eetlepel gedroogde oregano
2 eetlepels groene pesto
Peper, zout
½ theelepel chilivlokken
75 gram geraspte Pecorino kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjespan
koekenpan

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Laat de rijst goed afkoelen.

Maak de champignons schoon en snij deze in vieren.
Mak de courgette schoon. Verwijder beide uiteinden en snij de courgette in hele kleine blokjes.
Verhit de olie in de hapjespan en bak hierin de champignons op een hoge warmtebron tot er geen vocht meer is en de champignons gaan bakken.
Bak de ui en de knoflook een paar minuten al omscheppend mee.
Blus het geheel af met de witte wijn. Zet de warmtebron hoog zolang tot de wijn helaam is opgenomen.
Voeg de courgetteblokjes hieraan toe en bak 2 minuten omscheppend mee. Niet langer want de courgette moet knapperig blijven.
Maak op smaak met peper, zout en oregano.
Haal alles uit de pan en zet apart.
Doe nog wat olie in de pan en voeg de rijst hieraan toe,
Bak de rijst op middelhoge warmtebron tot de rijst een beetje lichtbruin gaat zien.
Roer de pesto door de rijst en voeg de champignon/courgettemassa er weer aan toe.
Proef en maak op smaak met peper, zout, chilivlokken of cayennepeper.
Roer het grootste deel van de kaas door de rijst en garneer met de rest van de kaas.

Serveertip

Voor niet-vegetariërs: spekblokjes, stukjes gebakken kipfilet of gehakterdoor en je hebt een complete hoofdmaaltijd.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten