Pittig Pruttelpotje met gehakt, boontjes , pindakaas en taugé.....
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 17-05-2021
Het jaarlijks, traditionele Hemelvaart weekend met de familie zit er weer op. Aanvankelijk dachten we een verregend familie treffen te hebben.. maarrrr, oh wat hebben we geboft. Ontbijt, lunch en ook het avondeten met z'n allen in een heerlijk zonnetje. Op twee keer een buitje op donderdag en vrijdag na , vroeg in de middag .De kleinkinderen hebben naar hartelust in mooi weer samen genoten van speeltuin, zwembad en animatie :)
Gisteren vertrokken onze zoon en dochter met hun gezin, want morgen is er weer een schooldag en ..... zelfs een fietsexamen van een kleindochter uit groep 7.
Wij konden er nog een dagje tegenaan plakken. Helaas een verregende maandag. Op weg naar huis op een camperplaats in Weert neergestreken, mede ook om tussen de buien door de kletsnatte luifel te drogen :)
Dit pittig pruttelpotje smaakte prima op deze winderige , druilerige natte dag en stond binnen 30 minuten op tafel.
Ingrediënten 2 personen
150 gram sperzieboontjes, getopt en gehalveerd75 gram taugé heet afgespoeld
½ oranje paprika in reepjes( of rode , of gele)
100 gram rundergehakt
100 gram gemengd gehakt
1 flinke sjalot gesnipperd
2 teen knoflook geperst
2 cm verse gember geraspt
1 rode peper zonder zaad en lijst in reepjes
120 gram rijst aar keuze
½ bouillonblokje kip met minder zout
150 ml kokosmelk
1 ½ el pindakaas zonder stukjes
1 tl trassi
1-2 tl sambal badjak of manis
1 el dubbel geconcentreerde tomatenpuree
paar takjes gesnipperde bladpeterselie ter garnering
Benodigdheden
Hapjespan, snijplank en mesBereidingswijze
Blancheer de sperzieboontjes 4-5 minuten en spoel ze koud
Roer de kokosmelk en de pindakaas door elkaar en zet opzij.
Verhit anderhalve el zonnebloem olie in een hapjespan en fruit de sjalot, peper, gember en de knoflook enkele minuten.
Voeg de trassie en de tomatenpuree toe en laat even meebakken.
Dan mag het gehakt erbij om in enkele minuten zachtjes rul te bakken.
Voeg sambal naar smaak toe en dan gaan de boontjes en de paprika erbij . Roer de saus door het gerecht en laat met het deksel op de pan op een zacht vuurtje in 10-15 minuten gaar pruttelen.
Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
Proef en voeg zo nodig nog meer sambal , peper en eventueel wat zout ( of trassi toe)
Roer er de taugé doorheen en verwarm deze 2 minuten mee.
Serveer de rijst bij het pittig pruttelpotje en serveer met dat wat je lekker vindt.
Serveertip
Voor erbij, atjar, of gefrituurde uitjes, zoetzure augurk of zilveruitjes en eventueel wat kroepoek.
Laatste reacties
Dag Yoda, ik ben benieuwd. Succes met maken en een fijne avond nog. Groetjes Lidy.
Lijkt me heel lekker zogauw ik het gemaakt heb Laat ik wat horen Nog een fijne avond groetjes yoda