Kipburger met truffelmayonaise

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-05-2021
  • Kipburger met truffelmayonaise

    Kipburger met truffelmayonaise

    Kipburger met truffelmayonaise

Op zoek naar een nieuwe variant van een broodje hamburger? Dan is dit hét recept voor jou. Ideaal om je weekend mee te beginnen! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 g roasted potatoes
500 g biologische pastinaak
250 g kastanjechampignons
1 el zonnebloemolie
4 kipburgers (2 schalen à 2 stuks)
4 Italiaanse bollen met olijfolie & oregano (afbak, 2 pakken à 2 stuks)
4 el mayonaise met truffel (potje à 180 ml)
85 g veldsla
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 200 ?C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel er de aardappelen over en bak in 30 min. in de oven knapperig.

2. Schil intussen de pastinaak met de dunschiller en snijd in gelijke stukken van 3 cm. Veeg de champignons schoon. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipburgers in 15 min. rondom gaar. Bak de Italiaanse bollen 8 min. de oven.

3. Haal na 15 min. de aardappelen uit de oven. Schep er de pastinaak en champignons door en rooster nog 15 min. Haal de broodjes uit de oven en laat iets afkoelen.

4. Snijd de broodjes open en smeer de onderkant van het brood in met truffelmayonaise. Verdeel er wat veldsla over en leg er de burger op. Leg er de bovenkant van het brood op.

5. Leg op elk bord een burger en schep er de geroosterde groenten bij. Serveer met de rest van de truffelmayonaise.

Serveertip

Schep eventueel de aardappelen voor het bakken om met gesmolten boter, fijngesneden salie en fijngesneden knoflook.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

professoroud avatar
professoroud 29-05-2021

Dit is helaas niet het recept dat in de video getoond werd.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten