Kipburger met truffelmayonaise
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 17-05-2021
Op zoek naar een nieuwe variant van een broodje hamburger? Dan is dit hét recept voor jou. Ideaal om je weekend mee te beginnen!
Ingrediënten 4 personen
800 g roasted potatoes500 g biologische pastinaak
250 g kastanjechampignons
1 el zonnebloemolie
4 kipburgers (2 schalen à 2 stuks)
4 Italiaanse bollen met olijfolie & oregano (afbak, 2 pakken à 2 stuks)
4 el mayonaise met truffel (potje à 180 ml)
85 g veldsla
Benodigdheden
bakpapierBereidingswijze
1. Verwarm de oven voor tot 200 ?C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel er de aardappelen over en bak in 30 min. in de oven knapperig.
2. Schil intussen de pastinaak met de dunschiller en snijd in gelijke stukken van 3 cm. Veeg de champignons schoon. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipburgers in 15 min. rondom gaar. Bak de Italiaanse bollen 8 min. de oven.
3. Haal na 15 min. de aardappelen uit de oven. Schep er de pastinaak en champignons door en rooster nog 15 min. Haal de broodjes uit de oven en laat iets afkoelen.
4. Snijd de broodjes open en smeer de onderkant van het brood in met truffelmayonaise. Verdeel er wat veldsla over en leg er de burger op. Leg er de bovenkant van het brood op.
5. Leg op elk bord een burger en schep er de geroosterde groenten bij. Serveer met de rest van de truffelmayonaise.
Serveertip
Schep eventueel de aardappelen voor het bakken om met gesmolten boter, fijngesneden salie en fijngesneden knoflook.
Laatste reacties
Dit is helaas niet het recept dat in de video getoond werd.