Mihoen met zalm teriyaki

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-05-2021
  • Mihoen met zalm teriyaki

    Mihoen met zalm teriyaki

    Mihoen met zalm teriyaki

Zin in zalm? Je zet deze mihoen met zalm teriyaki in een handomdraai op tafel. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g mihoen
100 ml azijn
50 g suiker
4 zalmfilets zonder huid (2 schalen à 2 stuks)
6 el teriyakisaus (flesje à 175 ml)
50 g sesamzaad (bakje à 100 g)
3 el zonnebloemolie
800 g Cambodjaanse wokgroente (2 zakken à 400 g)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Breng een pan water aan de kook. Breek de mihoen in kleinere stukken en kook in 2 min. beetgaar. Verwarm intussen de azijn met 100 ml water. Voeg de suiker toe, laat al roerend oplossen en zet het vuur uit. Giet de mihoen af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe de mihoen terug in de pan, schenk er het azijn-suikermengsel over en laat staan tot gebruik.

2. Smeer intussen de zalm rondom in met 4 el teriyakisaus. Strooi het sesamzaad in een diep bord en wentel er de zalm door. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de zalm rondom in 4 min. gaar.

3. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de wokgroente in 5 min. beetgaar. Voeg de rest van de teriyakisaus toe en bak nog 1 min. Giet de mihoen af en verdeel over 4 borden. Verdeel er de groenten over en leg er de zalm op.

Serveertip

Frituur voor een knapperige topping 1 stuk mihoen in een flinke laag zonnebloemolie en laat uitlekken op keukenpapier.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten