Gromperekichelcher
- Wereld, Borrelhapje
- 30-60 min.
- Geplaatst op 17-05-2021
Deze Luxemburgse pittige warme specialiteit smaakt super lekker . Je kan het als snack geven of als voor- of hoofdgerecht .
Ingrediënten 10 personen
1,5 kg aardappelen100 g sjalotten
30 g knoflook
100 g boter
50 g bloem
5 eieren
200 ml olie
een paar takjes peterselie
een snufje zout en gemalen peper
een snufje nootmuskaat
Bereidingswijze
-Schil en was de aardappelen.
-Rasp de rauwe aardappelen.
-Meng de aardappelen met de gesnipperde sjalotten, de geperste knoflook en de gehakte peterselie.
-Klop de eieren en voeg ze toe.
-Meng alles en breng op smaak met peper en zout.
-Voeg de bloem toe en meng alles nogmaals goed door elkaar.
-Vorm van het mengsel platte koekjes en bak deze in de hete olie.
Bron
visit Luxembourg
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties